Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Päť TIPOV, ako sa dá osláviť Silvester počas korony: Jeden z nich si zaručene vyberiete

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Mnohí ľudia si pri príležitosti blížiaceho sa Silvestra kladú otázku, ako ho budú tento rok oslavovať. Pandémia nám totiž bráni v tom, aby sme deň vyšli na námestia či sa vo veľkom stretli s priateľmi. Prinášame vám v tejto súvislosti pár tipov, ktoré vás možno inšpirujú.

Korona nám tento rok poriadne skrížila plány na silvestrovské oslavy. Odborníci radia, aby sme v tento deň zostali doma v malej bubline, ktorú by mali tvoriť len vaši najbližší nanajvýš z dvoch domácností. Teda žiadne ohňostroje na námestí ani žiadne bujaré oslavy s desiatimi kamarátmi na chate. Čo sa teda reálne dá podniknúť tento rok na Silvestra? Inšpirujte sa našimi tipmi. 

Stolové hry

V detstve sme hraním stolových hier dokázali stráviť celé hodiny, postupne sme ich však spolu s tým, ako dospievali, odložili do skríň a pivníc. Teraz je najlepšia príležitosť na to, aby ste ich z nich vytiahli a opäť si zahrali Človeče, nehnevaj sa, Dostihy, Scrabble, Monopoly, prípadne si zakúpte nové. Keď už nič iné, tak si aspoň zaspomínate na staré časy, keď ste ešte nemali žiadne starosti. 

Päť TIPOV, ako sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Getty Images)

Online chat s priateľmi

Zoom a iné programy, ktoré spájajú ľudí prostredníctvom videorozhovorov, ešte nikdy neboli také populárne, ako práve tento rok. Keď už sa so svojim priateľmi alebo členmi svojej rodiny nemôžete stretnúť osobne, zorganizujte aspoň jeden veľký virtuálny večierok. Pekne sa oblečte a pripite si o polnoci spolu! 

Päť TIPOV, ako sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Getty Images)

Relax pred telkou

Trávili ste Silvestra posledné roky vždy vonku niekde v centre mesta, pretože ste si nechceli nechať ujsť tú slávnostnú atmosféru? Tento rok to budete musieť kvôli pandémii oželieť. Skúste tentokrát oveľa pokojnejší spôsob osláv v podobe sledovania vianočných filmov pod perinou v posteli. Pre niekoho nuda, pre iného ideálne strávený večer v spoločnosti milovanej osoby. 

Päť TIPOV, ako sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Getty Images)

Zahrajte sa na šéfkuchára

Ak počas bežného roka nemáte čas vyvárať jedlá, ktoré si vyžadujú dlhú a komplikovanú prípravu, tohtoročný Silvester vám tento časový luxus poskytne. Vyberte si recept od niektorého zo slávnych šéfkuchárov, pri ktorého sledovaní sa vám zbiehali slinky, a pripravte si ho doma. Nezabudnite ani na nejaký chutný kokteil, ktorým to všetko zapijete. Ak už nič iné, tak sa aspoň budete môcť svojím kulinárskym výtvorom pochváliť na sociálnej sieti. 

Päť TIPOV, ako sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Getty Images)

Zájdite na opustené miesto

Ak sa predsa len rozhodnete ísť 31. decembra večer von, pretože predstava stráviť ho v byte je pre vás jednoducho nepredstaviteľná, môžete tak urobiť. Je pri tom ale, samozrejme, nevyhnutné dodržať všetky protipandemické opatrenia. Zájdite na nejaké odľahlé miesto, povedzme kopec alebo lúku za mestom, a strávte koniec roka po boku svojho partnera pohľadom na nočnú oblohu. 

Päť TIPOV, ako sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Getty Images)

Viac o téme: OslavySilvesterKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu