Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hľadáte darček pre svojich rodičov či starých rodičov? Máme pre vás skvelý tip

Ak hľadáte vhodný darček pre rodičov či starých rodičov, práve každodenné obedy môžu byť to pravé Advertoriál Zobraziť galériu (3)
Ak hľadáte vhodný darček pre rodičov či starých rodičov, práve každodenné obedy môžu byť to pravé (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Každodenné varenie je pre mnohých dôchodcov záťažou a často nepatrí medzi ich obľúbené činnosti. Výsledkom môže byť, že počas niektorých dní nemajú ani jedno teplé jedlo. Túto situáciu sa snaží v Bratislave zmeniť projekt Obedy pre seniorov, vďaka ktorému si môžu objednať cenovo prijateľné obedy až domov.

„Obedy pre seniorov vznikli s cieľom poskytovať kvalitné, pravidelné a vyvážené menu pre jednu z najzraniteľnejších a najopomínanejších skupín obyvateľstva – seniorov,“ vysvetľuje Miriam Benčíková z Bencik Coulinary Group, ktorá v jednej zo svojich prevádzok obedy pre seniorov pripravuje. „Hygienicky vákuovo zabalené menu pozostáva z polievky, hlavného jedla a malého dezertu. Cena celého menu aj s obalom a dovozom je 3,50 eura.“

Obedy objednáva svojim seniorom rodina

„Seniori si na pravidelné obedy zväčša rýchlo zvyknú. Pre niektorých je príchod nášho kuriéra už očakávaným rituálom a majú spolu takmer priateľské vzťahy,“ hovorí Miriam Benčíková a dodáva, že obedy neraz objednávajú deti či vnúčatá svojim rodičom či starým rodičom. Popri práci totiž len málokto stíha každodenne variť a obed osobne doručovať. Najmä ak rodinní príslušníci žijú v iných častiach Bratislavy, či dokonca v iných mestách, je to nemožné. „Obedy pre seniorov im podávajú pomocnú ruku a vďaka nim si môžu byť istí, že ich rodičia či starí rodičia majú denne aspoň jedno plnohodnotné varené jedlo,“ dodáva Miriam Benčíková. Rozvoz obedov pre seniorov momentálne prebieha v rámci celej Bratislavy okrem Záhorskej Bystrice, Devínskej Novej Vsi, Devína, Jaroviec, Rusoviec a Čunova. 

Kuriér privezie obedy seniorom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Aké jedlá v menu nájdete?

Polievka je takmer každý deň iná, zväčša ide o mäsový vývar či zeleninové variácie – fazuľovú s vajíčkom, tekvicovú či napríklad kapustovú. Ako hlavný chod si v januárovom menu môžu stravníci objednať napríklad bravčový guláš s domácimi haluškami, pečené kuracie stehno so žemľovou plnkou a s dusenou ryžou, zeleninové rizoto či orechové šúľance. Súčasťou menu je aj ovocie alebo sladká drobnosť na záver. Pri zostavovaní jedálnička pritom kuchári myslia aj na to, aby sa pokrm ľahko jedol.

Funguje to jednoducho

Obedy pre seniorov môžete objednať počas pracovných dní telefonicky alebo emailom vždy na celý mesiac – buď len na pracovné dni, alebo aj na víkendy a sviatky. Dôchodca si vopred vyberie, či a ktoré dni by chcel bezmäsitú stravu. Menu mu dovezie kuriér až k bráne domu každý deň medzi desiatou a druhou hodinou. Ak ide o človeka, ktorý má problém zísť ku vchodovým dverám, kuriér po dohode prinesie menu až k bytu. Obed si, samozrejme, stravníci môžu zohriať v takom čase, aký im vyhovuje – pokojne aj na večeru.

Užitočný darček pod stromček

Ak hľadáte vhodný darček pre rodičov či starých rodičov, práve každodenné obedy môžu byť to pravé. Potešia nielen pod stromčekom, ale po celý mesiac. Zároveň vám dodajú istotu, že vaši najbližší majú chutné varené jedlo pripravené z kvalitných surovín.

ZISTIŤ VIAC O OBEDOCH PRE SENIOROV

Advertoriál pripravený v spolupráci s Bencik Coulinary Group.

Viac o téme: BratislavaObedy pre seniorov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu