Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rodine Naďa mal priať smrť muž z kandidátky kotlebovcov: Strana sa dištancuje, internetová šikana

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Reprofoto:Instagram/tabulahanby)

BRATISLAVA - Minister obrany SR Jaroslav Naď v pondelok informoval, že jeho rodina čelí odporným vyhrážkam na internete. Rozhodol sa preto konať a podal trestné oznámenia. Pozornému oku neuniklo, že jeden z útokov mal na Naďovu rodinu smerovať aj Peter Kozinka. Muž s rovnakým menom sa v minulosti objavil na kandidátke kotlebovcov.

Peter Kozinka mal na kandidátke hnutia Kotlebovci - ĽSNS číslo 87. "Zamordovať celú rodinu aj s deťmi," napísal muž z profilu s týmto menom. 

Hovorca ĽSNS Ondrej Ďurica reagoval, že strana sa od podobných vyjadrení jednotlivcov dištancuje. "Nestotožňujeme sa s takýmto konaním a odsudzujeme ho," uviedol a ujasnil, že menovaný nie je a nikdy nebol členom tejto strany.

Prečítajte si viac: Strach v rodine ministra obrany: Vyhrážky smrťou a vulgárne útoky! Naď musel zasiahnuť

"Na našej kandidátke bol nominovaný stranou Národná koalícia. Podľa informácií, ktoré od nich máme sa nejedná o autentický profil dotyčného pána," uzavrel Ďurica.

Strana Národná koalícia informáciu potvrdila. Meno Kozinku mohlo byť podľa nich zneužité, prípadne mohlo ísť o náhodu, vôbec ale nemalo ísť o jeho skutočný profil. Na tom reálnom má meno napísané v azbuke. Samotný Kozinka taktiež upozornil, že nešlo o jeho osobu, teda nie je autorom vyhrážky, na profile dokonca nebola jeho fotografia. Po všetkom má čeliť osočovaniu.

Zatiaľ ale nie je známe, kto vlastne stojí za spomínanou vyhrážkou. Profil, z ktorého smerovala, už dotyčná osoba vymazala, na čo upozornil intagramový účet tabulahanby. Ani my sme už účet nenašli.

Rodine Naďa mal priať
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto:Facebook/Jaroslav Naď - minister obrany SR, OĽANO)

Okrem samotného Kozinku, ktorý sa podľa jeho slov v politike v súčasnosti neangažuje, aktuálne prežíva internetový horor aj jeho menovec. Na sociálnej sieti zverejnil príspevok, že nešlo o jeho profil a dostáva "dosť nechutné správy." 

Viac o téme: VyhrážanieJaroslav Naď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu