Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

O nájdenom Samkovi rozhodne súd

Štvortýždňový Samko meria 57 cm a váži 4 160 g. Zobraziť galériu (3)
Štvortýždňový Samko meria 57 cm a váži 4 160 g. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Štvortýždňové bábätko niekto opustil v poliklinike v bratislavskej Petržalke. Malého Samka našli zamestnanci zdravotníckeho zariadenia v kočíku, ktorý bol odstavený v kúte chodby. Pri najdúchovi objavili šokujúci lístok.

Dieťa malo pribalenú aj skromnú výbavu. Malého chlapca sa hneď ujala lekárka Iveta Plšeková (37) a držala v náručí, kým ho polícia nepreviezla do neďalekej nemocnice. Prípadom sa už zaoberá aj "sociálka".

Iba štvortýždňového Samka našli opusteného v kočíku v petržalskej poliklinike. "Lekári a zdravotnícky personál polikliniky si včera okolo štvrť na dvanásť všimli, že na treťom poschodí v rohu oproti výťahom je kočík s bábätkom," povedala Iveta Plšeková, lekárka, ktorá je konateľkou polikliniky. Keď o dieťatko nejavil nikto záujem, pozreli sa do kočíka a našli lístoček s odkazom: "Volám sa Samuel. Moja mama sa o mňa nevie postarať. Prosím dobrých ľudí, aby to urobili za mňa. Ľúbim Ťa, Samko." Z polikliniky hneď zavolali políciu.

V kočíku boli aj igelitové tašky s oblečením a toaletnými potrebami pre dieťatko a tiež mapa Bratislavy. "Hlavné je, že je zdravý a živý," povedala Iveta Plšeková, ktorá sa chlapčeka ujala a kontaktovala aj "sociálku".

Bábätko previezli do petržalskej nemocnice na kliniku pre deti a dorast. Opäť ho vyšetril lekár. Samko, ktorého okúpali a uložili do postieľky, je v poriadku. Polícia vyšetruje prípad ako opustenie dieťaťa a pátra po jeho rodičoch alebo po niekom, kto kočík s dieťaťom nechal v poliklinike. Ak ste spoznali bábätko, kočík alebo oblečenie, zavolajte na číslo 158.

O NAJDÚCHOVI MUSÍ ROZHODNÚŤ SÚD

Kedže ide o anonymné dieta, „sociálka“ musí požiadat o rodný list pre chlapca. Ked dostane rodný list s rodným císlom, dá „sociálka“ na súd návrh na predbežné opatrenie na zverenie dietata do výchovy. Súd ho zrejme umiestni do dojcenského ústavu. Ak do 6 mesiacov matka ani nikto z chlapcových príbuzných nebude mat o dieta záujem, bude „právne volné“, to znamená, že bude môct byt zverené do náhradnej rodinnej starostlivosti, alebo adoptované.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu