Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS V nedeľu budú mimoriadne otvorené dve odberové miesta v nemocnici v Petržalke

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR – Roman Hanc)

BRATISLAVA - V nedeľu 6. decembra budú mimoriadne otvorené dve odberové miesta v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda v bratislavskej mestskej časti Petržalka. Informovala o tom hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská.

"Z dôvodu zvýšeného záujmu o testovanie antigénovými testami, ktorý sme v piatok (4. 12.) na našich mobilných odberových miestach zaznamenali, sme pristúpili k mimoriadnemu otvoreniu dvoch odberových miest v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda v Petržalke," priblížila Kliská. Antigénové testovania sa budú realizovať v čase od 10.00 do 14.00 h. Mobilné odberové miesta sa nachádzajú na terase pred hlavným vchodom do nemocnice a v hlavnom vchode nemocnice.

Do testovania sa zapojí aj škola zo Záhorskej Bystrice

Do testovania žiakov, ich zákonných zástupcov a zamestnancov školy sa zapojí počas nedele 6. decembra a v pondelok 7. decembra aj základná škola v bratislavskej mestskej časti Záhorská Bystrica. Informuje o tom na sociálnej sieti starosta tejto mestskej časti Jozef Krúpa.  

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Krúpa tvrdí, že do projektu sa Základná škola s materskou školou Hargašova zo Záhorskej Bystrice zapojila ako jediná z tých bratislavských. "Operatívne sme pripravili testovacie antigénové pracovisko v spoločenskom dome. Deti 5. až 9. ročníka, jeden zákonný zástupca a učitelia sa môžu dať otestovať v nedeľu 6. decembra od 7.30 do 17.00 h a v pondelok 7. decembra od 12.30 do 16.30 h," poznamenal Krúpa.

KORONAVÍRUS V nedeľu budú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

"Robíme maximum pre to, aby deti začali normálny spôsob vyučovania. Mohol by začať už od utorka 8. decembra," tvrdí starosta. Riaditeľka tejto základnej školy Zuzana Kaliariková uviedla, že na 2. stupni študuje 268 žiakov. Keď sa k nim priráta jeden zákonný zástupca žiaka a zamestnanci školy, tak by sa malo prísť otestovať okolo 600 ľudí. Pripomenula, že testovanie je dobrovoľné. "Na základe ankety prejavilo záujem o testovanie viac ako dve tretiny rodičov," uviedla riaditeľka s tým, že verí, že aj rodičom záleží na tom, aby sa žiaci vrátili naspäť do škôl pred Vianocami. Ako dodala, ak sa nepríde dať otestovať dostatok ľudí, bude sa vo vyučovaní pokračovať v dištančnej forme.  

Od pondelka 7. decembra je možné obnoviť školské vyučovanie a prevádzku v školách (2. stupeň základnej školy a stredné školy), ak sa tak rozhodne ich zriaďovateľ. Žiaci, jeden z ich zákonných zástupcov a zamestnanci školy sa však musia preukázať negatívnym výsledkom antigénového testu či negatívnym výsledkom RT-PCR testu na ochorenie COVID-19. Test však nesmie byť starší ako sedem dní.

SaS v nedeľu otvorí odberové miesto v sídle strany

Koaličná strana SaS otvorí v nedeľu (6. 12.) odberové miesto v Liberálnom dome v bratislavskom Ružinove. Chce tým pomôcť pendlerom a turnusovým zamestnancom, ktorí budú od pondelka (7. 12.) potrebovať pri vstupe do SR negatívny výsledok antigénového testu. Informoval o tom hovorca SaS Ondrej Šprlák.

"Nepredvídateľné situácie a krátky čas medzi schválenými opatreniami a ich platnosťou vyvolávajú pochopiteľne odpor a rozčarovanie. V SaS spravíme maximum, aby sme uľahčili život aspoň tým, ktorí potrebujú test už v pondelok," uviedol štátny tajomník rezortu zahraničia Martin Klus (SaS). Odberové miesto má byť otvorené od 8.00 do 18.00 h a jeho súčasťou majú byť tri odberové tímy.

Viac o téme: TestovaniePandémiaSlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu