Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Fico: Benešove dekréty sa zmenia, ak zmeníme výsledky druhej svetovej vojny

Fico vyzval politikov, aby jeho vládu nehodnotili podľa jej farby.
Fico vyzval politikov, aby jeho vládu nehodnotili podľa jej farby. (Zdroj: ČTK)

ŠTRASBURG - Slovenský premiér Robert Fico pred poslancami Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) dnes v Štrasburgu vyhlásil, že "Benešove dekréty sa zmenia, ak zmeníme výsledky druhej svetovej vojny".

Podľa premiéra „nie je vhodné, aby sme používali tému histórie na rozdeľovanie". Šéf slovenskej vlády tiež kritizoval PZ RE, ktoré v minulosti viackrát vyjadrilo obavy o stav práv národnostných menšín na Slovensku, že je „miestom, kde si niektoré skupiny riešia národnostné traumy a robia historické experimenty smrdiace naftalínom".

Fico sa vyjadril v Štrasburgu deň predtým, ako pred poslancami vystúpi s prejavom maďarský premiér Ferenc Guyrcsány. Fico v prejave k poslancom tiež vyhlásil, že Slovensko je krajinou, ktorá „môže byť v mnohých aspektoch politiky voči menšinám príkladom“.

Mesiac pred hodnotením štatútu Smeru európskymi socialistami, ktorí pozastavili strane členstvo na protest proti jej spojenectvu so SNS, Fico vyzval európskych politikov, aby „vládu nehodnotili podľa jej farby, ale podľa toho, čo robí".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu