Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Fica budú odvolávať opäť v noci

Upír Paška zvolal mimoriadnu schôdzu NR SR na dnes večer.
Upír Paška zvolal mimoriadnu schôdzu NR SR na dnes večer.

BRATISLAVA - Zdá sa, že predseda parlamentu pracuje radšej pod rúškom tmy. Upír Pavol Paška totiž zvolal mimoriadnu schôdzu Národnej rady SR, na ktorej sa opozícia pokúsi odvolať premiéra Fica, na dnes večer.

Zákonodarcovia, ktorým práca v noci nevonia, si tak dajú repete z decembra minulého roka. Pri prvom pokuse opozície o odvolanie Fica z postu predsedu vlády tiež zasadali v noci. Na protest proti nočnému rokovaniu ale vtedy sálu opustili.

Či sa tak stane aj tentoraz, nie je jasné. Opozícia si chce postup zjednotiť dnes dopoludnia. Líder kresťanských demokratov Pavol Hrušovský už ale avizoval, že hnutie sa na rokovaní o odvolávaní premiéra zúčastní.

„Zvolať schôdzu opätovne na večerný čas je nedôstojné a je pohŕdaním opozície,“ dodal Hrušovský. Podľa lídra SMK Pála Csákyho je koalícia opojená mocou, o čom svedčí aj nočné rokovanie o odvolaní premiéra. Koalícia tvrdí, že rokovanie večer je zaužívané napríklad aj v európskom parlamente. Zvolanie mimoriadnej schôdze v inom čase nebolo možné pre pracovný program.

Opozícia naposledy hlasovanie o vyslovení nedôvery Ficovi bojkotovala. Poslanci SMK, KDH a SDKÚ-DS opustili sálu Národnej rady SR argumentujúc, že Paška im nevytvoril dôstojné podmienky pre diskusiu. Predseda najsilnejšej opozičnej strany Mikuláš Dzurinda vtedy okrem iného uviedol, že v noci pracujú zlodeji.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu