Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

FOTO Zrážka cyklistu a auta v Bánovciach nad Bebravou: Okolnosti vyšetruje polícia

Zrážka cyklistu a osobného auta, ku ktorej došlo v Bánovciach nad Bebravou Zobraziť galériu (2)
Zrážka cyklistu a osobného auta, ku ktorej došlo v Bánovciach nad Bebravou (Zdroj: KR PZ v Trenčíne)

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Ľahké zranenia utrpel v pondelok (30. 11.) popoludní po zrážke s osobným autom v Bánovciach nad Bebravou 59-ročný cyklista. Okolnosti dopravnej nehody polícia vyšetruje, informoval v utorok trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

"Dvadsaťšesťročná vodička mala jazdiť na vozidle Škoda po Sládkovičovej ulici v smere jazdy do centra mesta, keď v križovatke s Ulicou 5. apríla nedala prednosť v jazde cyklistovi. Následne malo dôjsť k vzájomnej zrážke a pádu cyklistu na cestu," opísal Kudlička. Cyklista po zrážke utrpel ľahké zranenia, požitie alkoholických nápojov polícia nezistila, celkovú škodu vyčíslili približne na 400 eur.

Zrážka cyklistu a osobného
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: KR PZ v Trenčíne)

Polícia v tejto súvislosti pripomína, že cyklisti sú veľmi zraniteľná skupina účastníkov cestnej premávky. "Vyzývame všetkých vodičov, ale aj cyklistov, aby sa správali ohľaduplne, aby sa vzájomne rešpektovali a mysleli na všetko, čo sa môže stať skôr, ako sa k sebe priblížia. Počas jazdy na bicykli si chráňte hlavu riadne upevnenou ochrannou prilbou," dodal Kudlička.

Viac o téme: CyklistaZrážkaPolícia Osobné autoBánovce nad Bebravou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu