Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

SHMÚ upozorňuje na poľadovicu: FOTO Obzvlášť opatrní buďte v týchto okresoch

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Oliver Ondráš)

BRATISLAVA - V Banskobystrickom a Prešovskom kraji treba počas utorkového rána počítať s poľadovicou. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého stupňa. Informuje o tom na svojej webovej stránke.

Výstraha platí v utorok do 10.00 h pre okresy Detva, Lučenec, Poltár a Rimavská Sobota v Banskobystrickom kraji. Tiež pre okres Humenné v Prešovskom kraji.

Najlepšie počasie nájdete na Predpovede.sk 

"Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, dopravu i infraštruktúru," spresnili meteorológovia.

SHMÚ upozorňuje na poľadovicu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Na námrazu až poľadovicu upozorňujú aj cestári

Všetky sledované úseky diaľnic, rýchlostných komunikácií, horských priechodov a ciest na Slovensku sú momentálne zjazdné. Povrch vozoviek je vlhký až mokrý, v severných oblastiach stredného a východného Slovenska miestami pokrytý vrstvou čerstvého až utlačeného snehu. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Na ceste I/74A v úseku Humenné západ - Humenné centrum je podľa cestárov na vozovke poľadovica. Námraza až poľadovica sa môže pri nízkych teplotách taktiež vyskytovať na ostatnom území Slovenska. Zvýšené nebezpečenstvo vzniku poľadovice je podľa SSC v okrese Veľký Krtíš, kde padá mrznúce mrholenie. Cestári tiež upozorňujú na hmlu vo Zvolene s dohľadnosťou do 200 m.

Tunely Svrčinovec a Poľana na úseku D3 Svrčinovec - Skalité sú podľa slov cestárov uzatvorené pre všetku dopravu do 15.12.

Viac o téme: PočasiePoľadovicaVýstrahySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu