Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pozor na ranné hmly a poľadovicu: SHMÚ vydal výstrahu, platí dnes dopoludnia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na celom území Slovenska má v piatok dopoludnia pretrvávať hmla. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

Na celom území krajiny sa očakáva ojedinele výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 až 200 metrov. Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výstraha platí do 11.00 h. SHMÚ vydal aj výstrahy prvého stupňa pred poľadovicou, platia do 11.00 h. "Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, dopravu i infraštruktúru," pripomínajú meteorológovia. Výstrahy platia takmer pre celé Slovensko, okrem okresov na Orave a na severe krajiny.

Výstraha pred hmlou a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: shmú.sk)

Pozor na poľadovicu na horských priechodoch 

Na horskom priechode Huty aj na väčšine ciest v oblasti Liptova a na ceste II/543 Hniezdne - Lysá nad Dunajcom sa vyskytuje poľadovica. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk. Hmla s dohľadnosťou do 50 metrov sa podľa cestárov vyskytuje v lokalite Švábovská stráň, do 100 metrov v lokalitách Kysucké Nové Mesto, Nová Bystrica, Čadca, Batizovce, Poprad, Záborské a Makov.

Všetky sledované diaľničné úseky na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až vlhký. Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký, miestami mokrý. Na ceste II/535 Palcmanská Maša - Sykavka sa miestami nachádza vrstva čerstvého snehu do jedného centimetra. Horské prechody na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký, miestami mokrý.

Viac o téme: PočasiePoľadovicaHmlaVýstrahaShmú
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu