Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dávajte si pozor na cestách: Po Slovensku sa bude presúvať vojenská technika

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Francisco Ubilla)

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany (MO) SR upozorňuje na päť cestných presunov zahraničných spojeneckých ozbrojených síl cez územie Slovenska v období od 23. do 29. novembra. Pôjde o amerických a poľských vojakov. Rezort zdôrazňuje, že tranzity boli schválené v zmysle opatrenia Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Informovala o tom hovorkyňa MO SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

V rovnakom období sú plánované aj cestné presuny techniky Ozbrojených síl (OS) SR. Plánované sú na trasách Prešov - Trebišov a späť, Sliač - Martin, Trebišov - Kamenica na Cirochou a späť, Trebišov - Veľké Ozorovce a späť, Hlohovec - Moldava nad Bodvou a späť, Veľké Ozorovce - Kamenica nad Cirochou a späť, Hlohovec - Nemecká, CV Lešť - Nitra, Nitra - Zemianske Kostoľany a späť, Zemianske Kostoľany - Rožňava a späť, Zemianske Kostoľany - Žilina a späť, Zemianske Kostoľany - Martin a späť, Sliač - Zemianske Kostoľany a späť, a tiež na trase Nitra - Veľké Zálužie a späť.

Plánované sú tiež železničné presuny techniky OS SR, a to na trasách Vlkanová - Zemianske Kostoľany a Trenčianska Teplá - Michalovce.

Viac o téme: ArmádaVojenská technikaSlovenskoPresuny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu