Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Kritika na adresu policajtov na proteste: Hádzali pred seba delobuchy?! Všetko je vraj inak

Záber z protestu. Zobraziť galériu (2)
Záber z protestu. (Zdroj: Polícia SR)

BRATISLAVA - Utorkového protestu proti vláde Igora Matoviča a opatreniam prijatým pre pandémiu nového koronavírusu sa zúčastnilo veľké množstvo ľudí. V uliciach na poriadok dohliadala polícia. Situácia bola miestami poriadne vypätá. Po všetkom sa na sociálnej sieti začalo šíriť video, ktoré spôsobilo dohady. Reakcia ochrancov zákona na kritiku však na seba nenechala dlho čakať. Hádzali policajti pred seba bezdôvodne delobuchy?

"Ďalšie video, ktoré nechápem! Prečo policajti hádžu pred seba delobuchy??? Môže mi to niekto vysvetliť???" pýtala sa na sociálnej sieti Jaja. Pri prvotnom rýchlom pohľade na zábery to skutočne pôsobí tak, že policajti bezdôvodne hádžu spomínané "delobuchy pod svoje nohy." 

"Provokatéri" či "toto je vrchol," odznelo okamžite v komentároch na adresu zásahových zložiek. No polícia samozrejme na kritiku reagovala. A podľa ich vysvetlenia je všetko inak, ako sa na prvý pohľad zdá.

"Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave sa v súvislosti s medializovanými informáciami, v zmysle ktorých mali príslušníci poriadkových jednotiek počas bezpečnostného opatrenia dňa 17.11.2020 pred Úradom vlády SR hádzať medzi občanov pyrotechnické predmety, dištancuje od uvedených tvrdení," reagoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Ako ďalej objasnil, príslušníci poriadkových jednotiek počas priebehu zhromaždení odvracali rukami a obrannými štítmi pyrotechnické predmety, ktoré boli zo strany zúčastnených osôb hodené proti nim. Na záberoch teda môžete vidieť odrazené "delobuchy"."Zásahové výbušky zo strany policajtov poriadkových jednotiek neboli použité. S prihliadnutím na vyššie uvedené skutočnosti vylučujeme použitie zásahových výbušiek príslušníkmi poriadkových jednotiek počas predmetných verejných zhromaždení," uzavrel hovorca.

Viac o téme: ProtestDelobuchyPolícia Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu