Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS V Košiciach pribudlo druhé odberné miesto na antigénové testovanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Henrich Mišovič)

KOŠICE – Nové odberné miesto pribudlo od stredy v areáli kúpaliska Červená hviezda na Staničnom námestí v Košiciach. Záujemcovia sa tam môžu prísť bezplatne otestovať na nový koronavírus antigénovými testami každý pracovný deň medzi 8.00 h do 12.00 h. V prípade zvýšeného záujmu je možné aj predĺženie otváracích hodín. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke.

Toto odberné miesto zradilo mesto v spolupráci s regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ). „Vytvorili sme dôstojné zázemie pracovníkom odberného miesta, na ktorých čaká čisté prostredie a nebudú sa v ňom musieť obávať príchodu zimy,“ povedal primátor Jaroslav Polaček.

Odbery bude vždy vykonávať šesťčlenný tím RÚVZ, v rámci ktorého budú pôsobiť jeden zdravotník a laborant, ako aj traja administratívni pracovníci. Podobne ako pri celoplošnom testovaní bude na bezpečnosť testovaných ľudí a personálu dohliadať aj jeden vojak. Mesto okrem toho zabezpečí na odbernom mieste aj stálu prítomnosť jedného príslušníka mestskej polície.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V metropole východu zostáva naďalej v prevádzke i mobilné odberné miesto na bezplatné antigénové testovanie v areáli Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) na Ipeľskej 1.  Dobrovoľníci zo Slovenského Červeného kríža tam vykonávajú odbery každý pracovný deň medzi 8.00 a 16.00 h. Od začiatku novembra je v depe Dopravného podniku mesta Košice na Bardejovskej ulici v prevádzke aj veľkokapacitné odberné miesto pre PCR testovanie, ktoré slúži pre indikovaných pacientov.

Viac o téme: TestovaniePandémiaKošiceKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu