Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Polícia obvinila dvoch tínedžerov zo Spišskej Novej Vsi: Okradli dôchodcu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Polícia obvinila dvoch 16-ročných chlapcov zo Spišskej Novej Vsi z obzvlášť závažného zločinu krádeže. Ako informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, mladíci v sobotu (14. 11.) okradli 72-ročného dôchodcu na Zvonárskej ulici v Spišskej Novej Vsi.

Podľa doterajšieho vyšetrovania obaja obvinení pristúpili k dôchodcovi a jeden z nich sa dal s mužom do reči. Druhý obvinený využil jeho nepozornosť a poškodenému mužovi ukradol z vrecka peňaženku, v ktorej mal 82 eur a osobné doklady. Potom sa podľa slov hovorkyne obaja dali na útek.

„Policajné hliadky oboch podozrivých za pár minút zadržali v blízkosti miesta činu a zaistili odcudzenú finančnú hotovosť. Po vykonaní potrebných úkonov boli obaja obvinení zo zadržania prepustení,“ uviedla Mésarová.

Ako ďalej ozrejmila, za tento čin, ktorý bol spáchaný v čase núdzového stavu vyhláseného na území SR, hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. „Mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu,“ upozornila hovorkyňa.

Viac o téme: KrádežPolícia Tínedžeri Spišská Nová Ves
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu