Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sebadeklarovaný víťaz Harabin sa zastal Trumpa: Viem, čo cíti, podviedli ma podobne!

Donald Trump a Štefan Harabin Zobraziť galériu (2)
Donald Trump a Štefan Harabin (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci, Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Hoci voľby v Spojených štátoch amerických, kde sa rozhoduje o budúcom prezidentovi ešte stále neskončili a počítajú sa posledné hlasy, už teraz je veľmi pravdepodobné, že doterajší prezident Donald Trump svoju funkciu neobháji a porazí ho demokratický kandidát Joe Biden. Pre Trumpa na Slovensku nachádzajú pochopenie mnohí, medzi nich patrí aj líder strany Vlasť a exminister spravodlivosti Štefan Harabin. Ten sám kedysi kandidoval na prezidenta a voľby nevyhral, aj keď tvrdil opak.

Hlášky bývalého predsedu Najvyššieho súdu SR Harabina o tom, že voľby vyhral na Slovensku už do tej miery zľudoveli, že sa stali aj predmetov internetových anekdot či vtipov. Harabin však v týchto ťažkých chvíľach Donalda Trumpa nachádza pochopenie, keďže si podobnou porážkou sám prešiel. Paradoxne ju ale za porážku, podobne ako v dnešných dňoch sám Trump, nepovažuje a obracia sa na súdy so žalobami.

Biden sa nestane prezidentom, myslí si Harabin

O pochybnostiach víťazstva Joea Bidena už píše na sociálnej sieti Facebook aj líder vlasti, podľa ktorého sa už teraz jasný víťaz Biden nestane prezidentom. "Najvyšší súd, ktorý je v USA aj Ústavným súdom zabezpečí prepočítanie hlasov a zistí, koľko mŕtvych duľí bolo zarátaných neoprávnene," tvrdí Harabin, ktorý sa kedysi sám deklaroval za víťaza prezidentských volieb na Slovensku, aj keď skončil jasne na treťom mieste hneď po Marošovi Šefčovičovi.

Podviedli ma podobne, píše líder Vlasti

Harabin však pokračuje. "Urobí tak ešte pred skončením terajšieho volebného obdobia Trumpa, čím sa zistí koľko bolo podvodných hlasov pre Bidena. Presne to, čo úmyselne neurobil slovenský Ústavný súd, lebo by zistil, že pre Čaputovú boli zarátané podvodné hlasy, keď s jedným voličským preukazom bolo hlasované aj 100 krát cez jeho fotokópie," píše Harabin, ktorý dodnes neuznáva prezidentku Zuzanu Čaputovú ako hlavu štátu, aj keď voľby vyhrala.

Sebadeklarovaný víťaz Harabin sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Štefan Harabin)

Trump podal žaloby, niektoré už zamietli

Trumpov volebný tím od volebného dňa (3. novembra) už súdne napadol proces sčítavania hlasov vo viacerých amerických štátoch. Sudcovia v štátoch Georgia a Michigan už medzičasom tieto žaloby zamietli. Trump však naďalej odmieta prijať svoju prehru v prezidentských voľbách. Vyhlásil, že voľby sa ešte neskončili a že má záujem v tejto veci podniknúť ďalšie právne kroky.

Zbor voliteľov, ktorý formálne zvolí prezidenta a viceprezidentku na ďalšie funkčné obdobie, sa zíde 14. decembra. Jednotlivé štáty musia do Washingtonu doručiť svoje správy s overenými konečnými výsledkami najneskôr 8. decembra.

Viac o téme: VoľbyPrehraDonald TrumpŠtefan Harabin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu