Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fico vidí za zásahmi NAKA politickú objednávku: Mikulec reaguje na jeho slová

Roman Mikulec
Roman Mikulec (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Súčasná činnosť orgánov činných v trestnom konaní (OČTK) nie je žiadnym spôsobom založená na politických podkladoch. Na sociálnej sieti to uviedol minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) v reakcii na slová predsedu Smeru-SD Roberta Fica, ktorý vidí za zásahmi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) politickú objednávku.

"Činnosť a aj dnešný zásah OČTK bol len na základe tvrdých podozrení a dôkazov," doplnil Mikulec s tým, že proti nemu bolo v minulosti vedené vykonštruované trestné stíhanie. "Nemali žiadny problém, aby vykonštruovali politický proces na základe podhodených dôkazov. Boli pri tom médiá, ktoré vedeli o celom tomto zásahu OČTK vopred. Sedem rokov som nemal absolútne žiadne presvedčenie o tom, že sa dodržiava prezumpcia neviny," reagoval.

Vo štvrtok zasahovala NAKA u bývalých vysokých policajných funkcionárov. "Trištvrte z týchto vecí je politicky objednaných," skonštatoval Fico s tým, že vláda ľuďom ponúka divadlá, ktoré sú naplánované. Nesmie sa podľa neho stať, aby novinári vedeli o zásahu skôr ako OČTK a aby boli na mieste operácie skôr, ak má byť utajovaná. Zároveň skritizoval vyjadrenia viacerých opozičných politikov, ktorí podľa neho nerešpektujú prezumpciu neviny.

Viac o téme: ObjednávkaReakciaRobert FicoNAKARoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu