Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Celoplošné testovanie plné kuriozít: Nafúknutý zdravotník, zvrátené vtipy, falošná identita aj krásne gestá

Testovanie prinášalo aj kuriózne momenty. Zobraziť galériu (5)
Testovanie prinášalo aj kuriózne momenty. (Zdroj: Topky:Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Prvé kolo celoplošného testovania máme za sebou. Zaobišlo sa bez väčších incidentov, no kuriózne chvíle nechýbali. Niektoré testovacie tímy si krátili čas tancovaním, na viacerých miestach zaznela aj hudba. Našli sa však aj prípady, kedy musela zasahovať polícia.

Najväčšia masová operácia, ktorú Slovensko zažilo. Aj takto je označované celoplošné testovanie, ktoré sa uskutočnilo uplynulý víkend. Prinášame výber zaujímavých, vtipných a kurióznych momentov.

Ľudskosť nevymrela

Celoplošného testovania sa obávali predovšetkým matky malých detí či seniori, ktorí sa nemuseli zúčastniť len v prípade, že nasledujúcich desať dní zostanú v karanténe. Polícia preto už vopred apelovala na verejnosť, aby ukázala, že ľudskosť nevymrela. Prosba bola jasná, aby sa spomínané skupiny ľudí dostali na rad skôr. Ukázalo sa, že to s nami nie je až také zlé. Informácie o milých gestách sa postupne množili, pomocnú ruku si ľudia podávali navzájom, neraz sa však zapojili aj muži zákona a vojaci.

Uverejnil používateľ Polícia SR - Bratislavský kraj Sobota 31. októbra 2020

Pani "od hygienikov"

Incident v Dulovciach ale ukázal, že poniektorí dobrotu iných doslova zneužili. Nemenovaná pani sa totiž čakajúcim v rade predstavila slovami, že je z hygieny. Pustili ju preto pred seba. Žena sa napokon od odbernej skupiny dožadovala oprávnení na úkony, ktoré vykonávajú. Všetko si natáčala na telefón.

ŽENA PREDBEHLA ĽUDÍ V RADE, LEBO SA VYDÁVALA ZA HYGIENIČKU A NA SITUÁCII SA “BAVILA” NAKRÚCANÍM VIDEA V obci Dulovce v...

Uverejnil používateľ Polícia Slovenskej republiky Sobota 31. októbra 2020

"Keďže nemala rúško, policajt ju vyzval, aby si ho nasadila. Výzvu poslúchla. Tiež bola vyzvaná, aby opustila priestor a nebránila ostatným v testovaní. Osoba poslúchla a po dohode s policajnou hliadkou odišla na obvodné oddelenie, kde podala trestné oznámenie," opísal hovorca Prezídia PZ Michal Slivka. Žena totiž mala podozrenie zo spáchania trestných činov poškodenia zdravia a neoprávneného nakladania s osobnými údajmi. Podľa slov hovorcu nadriadený preverí aj postup policajtov na mieste.

Jeden test im nestačil

Našli sa aj takí, ktorí podľa všetkého neboli spokojní s výsledkom ich testu. Dva prípady opakovaného testovania antigénovým testom odhalila polícia na strednom Považí. Informovala o tom trenčianska polícia na sociálnej sieti.

OVEROVALI PRAVDIVOSŤ TESTOV V obci v okrese Novė Mesto nad Váhom 50 ročný muž si bol svoj pozitívny výsledok testu na...

Uverejnil používateľ Polícia SR - Trenčiansky kraj Nedeľa 1. novembra 2020

„V obci v okrese Nové Mesto nad Váhom 50-ročný si bol muž svoj prvý pozitívny výsledok testu na ochorenie COVID-19 vzápätí overiť na vedľajšom odbernom mieste. Výsledok mal opäť pozitívny. Podvečer v obci v okrese Ilava 39-ročná žena po tom, ako mala pozitívny výsledok testu, rozhodla sa výsledok overiť na inom odbernom mieste. Aj ona mala aj druhý test pozitívny,“ informovali. Polícia prípady odstúpila na regionálny úrad verejného zdravotníctva, obidvom hrozí postih za nedodržanie karanténnych opatrení.

Radšej prdnúť, než...

Niekto bral tabuľky v bratislavskom Ružinove ako zvrátený vtip. Väčšinu ľudí však podľa reakcií dobre pobavili. Do ktorej skupiny sa radíte vy? Okrem rady, podľa ktorej bolo jasné, ktorý "ľudský zvuk" je momentálne prijateľnejší, sa objavilo aj odporúčanie, že si máte predstaviť, že stojíte v rade na burger na hudobnom festivale. 

Celoplošné testovanie plné kuriozít:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky:Ján Zemiar)

Nafúknutý zdravotník

Rakúšania, ktorí posilnili odberový tím na Ekonomickej univerzite v Bratislave, si vyrobili šikovného "pomocníka". Rozkošný maskot bol doslova nafúknutý. Z rukavíc.

Testovanie v Bratislave
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ivet Jančoková)

Dobrovoľníci nielen zo Slovenska

Na dostihovej dráhe v Petržalke pomáhali aj Linda a Oliver z Vietnamu. Pristavil sa pri nich aj premiér Igor Matovič. 

Igor Matovič počas celoplošného
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Maarty)
Matovič poďakoval dobrovoľníkom z odberového tímu v Petržalke (Zdroj: Topky/Maarty)

Pre 26-ročného mladíka sa zas stali hotovými anjelmi zdravotníci, ktorí k nám na pomoc prišli z Rakúska.. Ratovali ho, keď stratil vedomie. Udialo sa to na dostihovej dráhe v Petržalke. Muž si pri páde poranil hlavu.  "Podľa mojich informácií zareagovali rakúski vojaci naozaj okamžite - pribehli k mužovi, poskytli mu prvú pomoc, priviedli ho k vedomiu a privolali záchranné zložky. Dokázali, že uniformovaná služba je naozaj poslaním pomáhať všade, kde je to potrebné," ocenil minister obrany SR Jaroslav Naď s tým, že vojakom sa poďakuje aj osobne.

Zranenému mužovi pomohli poddôstojníci Wolfgang Zwetti, Michaela Götz a Stipo Topalovic na čele so svojím veliteľom, plukovníkom Klausom Streitom. Všetci sú súčasťou 33-člennej jednotky rakúskych vojenských medikov, ktorí prišli na Slovensko posilniť integrované tímy zostavené na celoštátne testovanie obyvateľov SR na prítomnosť ochorenia COVID-19

One time, next time

Na odberných miestach po celom Slovensku makali jednotlivé tímy zložené zo zdravotníkov, dobrovoľníkov, vojakov a policajtov dlhé hodiny. A počas prestávok sa nejedna skupinka rozhodla "vypnúť" kreatívnym spôsobom. Mimoriadne obľúbeným tanečným podmazom sa stal remix, v ktorom hviezdi premiér Igor Matovič s nešťastným výrokom "one time, next time." Zatancovali si naň v obciach Pribiš na Orave aj v Mníchovej Lehote. 

V Žiline si tanec dopriali až na záver. Hotová diskotéka, čo poviete? Nechýbala svetelná šou, do role dídžeja sa vžil vojak. 

"Síce z posledných síl, ale predsa s dobrou náladou," odkázali zo Šenkvíc.

Odberný tím v Šenkviaciach (Zdroj: FB/Kultúrne a informačné stredisko Šenkvice)

Hudba ako liek

Po ťažkej práci zaznela hudba aj na odbernom mieste v Trenčianskych Tepliciach. Saxofónu sa chopil vojak.

Máte aj vy výnimočný zážitok z testovania? Opíšte nám ho do správy na Facebooku alebo emailom na tipy@topky.sk. Nezabudnite pridať FOTO a VIDEO.

Viac o téme: KuriozitySlovenskoCeloplošné testovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu