Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Víkend je za dverami: Sobotné počasie veľmi nepoteší, ako bude na Dušičky?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V sobotu sa na mnohých miestach očakáva dážď alebo mrholenie, počas dňa sa na juhozápade a miestami aj na juhu stredného Slovenska oteplí až do 16 stupňov. Na Dušičky sa vyskytnú iba slabé zrážky a maximálna teplota vystúpi na 14 stupňov.

Predpoveď počasia na Predpovede.sk

V piatok v plytkej brázde nízkeho tlaku vzduchu postupuje od západu do našej oblasti teplý front.

Na hrebeňoch hôr hrozí prudký až búrlivý vietor, vo vysokých polohách prechodne až víchrica. SHMÚ v tomto súvise vydal prvostupňovú výstrahu pre okresy Banská Bystrica, Brezno, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad a Tvrdošín, kde sa od 21:00 do 09:00 nasledujúceho dňa očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne v nárazoch rýchlosť 110 - 135 km/h.

SHMÚ
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Sobota

V páse vyššieho tlaku vzduchu, ktorý bude zasahovať zo západného Stredomoria až nad severozápadné Rusko sa bude nad našou oblasťou rozpadávať teplý front.

Meteorológovia hlásia oblačno až zamračené. Na mnohých miestach bude pršať alebo mrholiť. Zrážky i oblačnosť však cez deň budú ubúdať. Na hrebeňoch Tatier treba rátať so snežením.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota klesne na 8 až 3, na západe zhruba na 10 stupňov. Maximálna denná teplota dovŕši 9 až 14, na juhozápade a miestami aj na juhu stredného Slovenska do 16 stupňov.

Zafúka severozápadný až severný vietor rýchlosťou 10 až 30 km/h, v nárazoch ojedinele dosiahne okolo 50 km/h.

Nedeľa

Naše územie sa bude aj naďalej nachádzať v páse vyššieho tlaku vzduchu zasahujúceho zo severozápadného Ruska, cez strednú Európu až po severnú Afriku.

Bude polojasno až oblačno, v nižších polohách sa miestami bude tvoriť nízka oblačnosť alebo hmla - najmä na západe. Výnimočne sa vyskytnú slabé zrážky.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota poklesne na 3 až -3, na západe a miestami aj na juhu stredného Slovenska na 9 až 3 stupne. Najvyššia denná teplota dosiahne 9 až 14 stupňov. Zavládne bezvetrie alebo bude fúkať slabý, na juhozápade juhovýchodný vietor rýchlosťou do 20 km/h.

Viac o téme: PredpoveďPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu