Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS Odberné miesta v Dolnom Kubíne a Námestove ráno zívali prázdnotou

Tretí a záverečný deň pilotného celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 na Orave a v Bardejove Zobraziť galériu (2)
Tretí a záverečný deň pilotného celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 na Orave a v Bardejove (Zdroj: TASR - Miroslava Mlynárová)

DOLNÝ KUBÍN - Obyvatelia Dolného Kubína a Námestova prichádzali v nedeľu ráno do testovacích miestností len sporadicky. Menší záujem o otestovanie dolnokubínska radnica pripisuje najmä rodinným povinnostiam. Povedal to viceprimátor Dolného Kubína Matúš Lakoštík.

"Odberné miesta v meste aktuálne zívajú prázdnotou. Predpokladáme, že to súvisí s nedeľňajšími rodinnými povinnosťami. Očakávame, že väčší nápor príde v podvečerných alebo večerných hodinách," uviedol viceprimátor.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Ani v Námestove nebolo ráno pred odbernými miestami veľa ľudí. Podľa prednostu mestského úradu v Námestove Dušana Jendrašíka obyvatelia prichádzajú pomenej. "Čo sa týka náporu, najhoršie to bolo v piatok (23. 10.). V sobotu (24. 10.) to bolo už oveľa lepšie, pokojnejšie. Myslím si, že sme to zvládli dobre. Dnes je to zatiaľ pokojné, ľudia chodia sporadicky," opísal Jendrašík.

Tretí a záverečný deň
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Miroslava Mlynárová)

V okresoch Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín a Bardejov od piatka do nedele realizujú pilotnú fázu celoplošného testovania na ochorenie COVID-19. Na akcii sa podieľajú stovky vojakov, policajtov, hasičov, zdravotníkov a administratívnych pracovníkov. Odberné miesta sú otvorené v čase 8.00 h až 12.00 h a 13.00 h až 20.00 h. Počas troch dní by sa malo otestovať 180.000 osôb. Za piatok a sobotu sa podarilo otestovať dovedna 121.518 ľudí, infekčných ich bolo 4432.

Viac o téme: účasťOravaKoronavírusOdberné miestaCOVID-19Celoplošné testovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu