Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Tajná párty bratislavského magistrátu? Primátor Vallo reaguje na závažné obvinenia v čase pandémie

Primátor Bratislavy Matúš Vallo Zobraziť galériu (2)
Primátor Bratislavy Matúš Vallo (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Tajná párty v divadle? Na sociálnej sieti sa začali šíriť správy o tom, že práve takto si v čase pandémie krátili chvíle zamestnanci bratislavského magistrátu. Pravda je však úplne inde. Primátor Matúš Vallo reagoval na sociálnej sieti.

Ujasnil, že v tomto prípade ide o hoax. Paradoxne sa živnou pôdou pre túto správu stala príprava na mestské zastupiteľstvo.

Prečítajte si aj: Virológ o pálčivých témach, ktoré rozdeľujú Slovensko: Najúčinnejší by bol lockdown, nádej v očkovaní

"V rámci preventívnych opatrení pred zajtrajším zasadnutím mestského zastupiteľstva sme dnes zorganizovali testovanie účastníčok a účastníkov prostredníctvom antigénových COVID testov. Keďže testovanie prebiehalo v priestoroch mestského divadla DPOH, dezinfo scéna hneď vycítila príležitosť a vyfabulovala hoax, že v divadle prebiehala tajná párty," vysvetlil ešte v stredu večer Vallo a doplnil, že konšpirátori by mali využiť svoju tvorivosť radšej na niečo zmysluplné pre mesto.

Matúš Vallo
Zobraziť galériu (2)
Matúš Vallo  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Je pre nás nepochopiteľné, že niekto aj takú ťažkú situáciu, v ktorej sme sa všetci bez rozdielu ocitli, dokáže využiť na podkopávanie autority mesta a na šírenie nenávisti," odkázal Vallo. Aktuálne mestské zastupiteľstvo funguje v zmenenom režime. Okrem preventívneho testovania napríklad minimalizujú počet jeho účastníkov, navrhovatelia materiálov sú oddelení v inej miestnosti a prezentácia prebieha online. 

"Mestské zastupiteľstvo sme aj tentokrát presunuli do Starej tržnice, kde vieme lepšie zabezpečiť dostatočné rozostupy a ďalšie protiepidemiologické opatrenia. Epidemiologickú situáciu každý deň vyhodnocujeme a podľa toho aj určíme formu ďalších zasadnutí mestského zastupiteľstva, teda buď prezenčnú alebo online," uzavrel Vallo.

Zo zodpovednej prípravy na zastupiteľstvo hoax o tajnej párty V rámci preventívnych opatrení pred zajtrajším zasadnutím...

Uverejnil používateľ Matúš Vallo má rád Bratislavu Streda 21. októbra 2020
Viac o téme: MagistrátHoaxBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu