Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Prezidentka Čaputová telefonovala s prezidentkou Švajčiarska: Spoločné stretnutie odložili

Prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka SR Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová telefonovala s prezidentkou Švajčiarska Simonettou Sommarugovou. Budúci týždeň sa mali osobne stretnúť na štátnej návšteve vo Švajčiarsku, avšak slovenská hlava štátu cestu zrušila. Informovala o tom na sociálnej sieti.

"Aktuálna situácia to nedovoľuje, návšteva by zároveň predstavovala zbytočné ohrozenie oboch delegácií. Súčasťou tej našej mali byť aj predstavitelia viacerých firiem, vedci a vedkyne," povedala Čaputová. Ako dodala, prezidentka jej rozhodnutie chápe. "Dohodli sme sa, že stretnutie odložíme na vhodnejší čas," uviedla Čaputová.

Rozhovor podľa slovenskej hlavy štátu pokračoval v duchu zvládania aktuálnej pandémie. "Vyjadrila som svoje obavy z vývoja pandémie a z možností nášho zdravotníctva. Pýtala sa som preto, či by nám vedelo Švajčiarsko pomôcť po stránke medicínskeho materiálu a zdravotníckeho personálu v prípade, že to budeme naozaj potrebovať," uviedla Čaputová s tým, že prezidentka jej prisľúbila, že sa na nich môžeme obrátiť.

Viac o téme: TelefonátPrezidentkaŠvajčiarskoZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu