Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Študenti si poriadne zavarili! Univerzita Komenského zavádza prísne opatrenia: Žúrka v karanténe!

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na Slovensku pribúda každým dňom viac infikovaných ľudí novým koronavírusom. Aj napriek tomu sa vśak nájdú takí, ktorým opatrenia nič nehovoria. Napríklad ako skupina študentov na internátoch v Bratislave.

Unoverzita Komenského v Bratislave na svojich stránkach informuje o tom, že skupina študentov, ktorí boli v karanténe, usporiadali na internáte párty. 

KORONAVÍRUS Opatrenia boli prijaté neskoro: Zdravotníctvu čoskoro hrozí kolaps, varuje odborník

"Viacerí zahraniční študenti pochádzajúci prevažne zo Španielska boli v priebehu minulého týždňa pre potvrdené ochorenie COVID-19 umiestnení do internátnych izolačných izieb. Niektorí z nich opakovane ignorovali pravidlá karantény a na dvoch izbách usporiadali večierok pre ďalších jedenásť osôb. Niektorí z účastníkov boli pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19, ďalší zatiaľ nemali ochorenie potvrdené. Vzhľadom na vážnosť situácie internáty privolali aj policajnú hliadku a kontaktovali Regionálny úrad verejného zdravotníctva, situáciu rieši aj vedenie univerzity," informuje univerzita. 

Regionálny úrad verejného zdravotníctva tak nariadil karanténu ďalším osobám. Avšak neostane to len pri tomto. Hneď ako im uplynie karanténa, Univerzita Komenského týchto študentov vylúči. Dokopy ide o trinásť ľudí. 

"Po skončení nariadenej karantény vedenie internátov všetkých trinásť osôb z internátu okamžite vylúči a navrhne disciplinárne konanie na fakultách, na ktorých títo študenti študujú. O incidente budeme informovať aj domovské univerzity študentov a zastupiteľské úrady," píše univerzita s tým, že Regionálny úrad verejného zdravotníctva postúpi toto konanie aj policajným zložkám. 

Sprísnia sa aj kontroly

Vzhľadom na túto situáciu sa vedenie unoverzity rozhodlo, že na internátoch sa sprísnia kontroly. "Vedenie UK aj internátov je zhrozené z nezodpovedného prístupu týchto študentov, ktorí ohrozujú zdravie ostatných ubytovaných, ako aj zamestnancov internátu. Na celých internátoch sa zintenzívnia mimoriadne kontroly s cieľom zabezpečiť dodržiavanie internátneho poriadku a ochrany zdravia a životov ubytovaných," opisujú.

Okrem prísnych protiepidemických a bezpečnostných pravidiel, ktoré musia študenti dodržiavať, platí aj zákaz návštev medzi izbami a dodržiavanie nočného pokoja. "Univerzity Komenského opätovne vyzýva všetkých študentov, ktorí ostali na internátoch, aby dodržiavali internátny poriadok, nariadenia štátnych orgánov a ÚVZ SR. Zdôrazňujeme, že budeme pokračovať v nekompromisnom prístupe," dodáva univerzita.

Viac o téme: ŠtudentiInternátKaranténaPárty Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu