Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Odborári sa obávajú dôsledku zmien v košickej UNLP: Podľa nemocnice sú efektívne

Košická nemocnica L. Pasteura
Košická nemocnica L. Pasteura (Zdroj: TASR/František Iván)

KOŠICE - Odborári sa obávajú, že na chaos spôsobený veľkým rozsahom zmien v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice môžu doplatiť pacienti. Podľa Základnej organizácie Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb (ZO SOZZaSS) pri UNLP majú niektorí radoví zamestnanci zároveň obavy aj o svoje pracovné miesta. Vedenie nemocnice tvrdí, že nastavené systémy fungujú efektívnejšie a efektívne vykonávané pracovné pozície nezrušia.

Novou organizačnou štruktúrou v UNLP, ktorá vstúpila do platnosti v septembri, došlo k výmene vedúcich pracovníkov – nezdravotníkov. „Nepoznáme týchto zamestnancov, chýbajú nám informácie a kontakty na týchto zamestnancov a to spôsobuje zdĺhavé riešenie mnohých bežných prevádzkových problémov, ako sú napríklad opravy prístrojov, servisné prehliadky, nákupy náhradných dielov a podobne,“ uviedla ZO SOZZaSS.

Nemocnica reagovala, že organizačnú štruktúru predstavila aj zamestnancom. Tvrdí, že týždenne monitoruje rýchlosť a kvalitu vybavovania požiadaviek. „Na základe toho tvrdíme, že nastavené systémy momentálne fungujú efektívnejšie - zvyšuje sa kvalita, skracuje sa čas vybavovania požiadaviek a dôsledným dodržiavaním verejného obstarávania sa znižuje cena,“ povedala UNLP s tým, že jej vedenie nemá k dispozícii sťažnosť na terajší systém fungovania a nedisponuje námietkami odborov v písomnej forme. Ak odbory prídu s konkrétnymi požiadavkami, podľa vlastných slov je nemocnica pripravená ich riešiť s cieľom spoločnej spokojnosti.

Podľa odborárov u radových zamestnancov prevláda strach, že prídu o prácu. Dôvodom obáv má byť zmena množstva oddelení, odborov či referátov u nezdravotníckych zamestnancov, pričom boli na tieto pracoviská prijatí noví pracovníci. „Môžeme uistiť zamestnancov, že žiadna efektívne vykonávaná pracovná pozícia nebude v nemocnici zrušená, práve naopak,“ dodala nemocnica.

Viac o téme: ZmenyNemocnicaOdboráriSlovenskoUniverzitná nemocnica Louisa Pasteura
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu