Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Odchádzať počas rokovania a ísť víkendovať je absolútne neúctivé, tvrdí Remišová

Veronika Remišová
Veronika Remišová (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Odchádzať počas rokovania a ísť víkendovať je absolútne neúctivé voči krajine a ľuďom, ktorí sa ocitli v mimoriadne ťažkej situácii. Na sociálnej sieti to vyhlásila predsedníčka Za ľudí, vicepremiérka a šéfka rezortu informatizácie Veronika Remišová.

Reagovala tak na ministra hospodárstva a šéfa SaS Richarda Sulíka. Dodala, že v neposlednom rade je to neúctivé aj voči partnerom, ktorí sedia na ústrednom krízovom štábe. "Rišo Sulík má svoju predstavu o opatreniach, ktoré sa majú prijať, rovnako ja mám svoju predstavu. Hovorím to na základe dát, ktoré máme. Tiež ma mrzí, podobne ako Riša, že nemáme podrobnejšie dáta, že netestujeme a netrasujeme viac. Aj o tom debatujeme," reagovala Remišová.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Šéfka Za ľudí hovorí, že by v žiadnom prípade neodišla z rokovania štábu skôr, ako bude výsledok rokovania. "Rozhodujeme o kľúčových a zásadných opatreniach pre ľudí. Rozhodujeme o krajine. Ak má niekto záujem pomáhať, neodíde od stola. Veci sa presadzujú na rokovaniach, nie na sociálnych sieťach," doplnila.

Sulík po tom, ako odišiel z rokovania ústredného krízového štábu, prítomným médiám prezradil, že pandemická komisia predstavila na Slovensku návrh na uzatvorenie reštaurácií, fitnescentier či divadiel. Sulík je proti takémuto návrhu, odôvodňuje to škodlivosťou pre ekonomiku. Kritizoval, že odborníci nemajú dáta o nakazených.

Premiér Igor Matovič (OĽANO) následne označil Sulíkovo správanie za mimoriadne nezodpovedné a mimoriadne neľudské. Na sociálnej sieti napísal, že "sú ľudia, ktorí sa ani v mimoriadne ťažkej situácii nevedia správať ako zodpovední". Konanie Sulíka je podľa mimoparlamentnej SNS dôkazom populizmu a získavania preferencií za každej situácie. SNS zároveň v stanovisku uviedla, že protestuje proti zatváraniu reštaurácií, wellness a iných zariadení bez relevantných dát.

Viac o téme: OdchodRokovanie Richard SulíkKoronavírusVeronika RemišováCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu