Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS V Košiciach zaznamenali pozitívne testy u žiakov: Ďalšia zatvorená škola!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

KOŠICE – Prevádzku Základnej školy (ZŠ) Laca Novomeského v Košiciach od utorka pre nákazu novým koronavírusom pozastavili, dôvodom sú štyria pozitívne testovaní žiaci. Vyučovací proces sa realizuje dištančnou formou, riadne vyučovanie je naplánované od pondelka (12. 10.). Potvrdila to vedúca oddelenia školstva magistrátu Beáta Lopušniaková.

„Okrem pozastavenia prezenčnej formy vyučovania sa v týchto dňoch nevarí ani v školskej jedálni, a takisto je pozastavená činnosť školského klubu detí, záujmové vzdelávanie školského centra voľného času a jazyková škola,“ dodala.

Z dôvodu výskytu nákazy u jedného žiaka a dvoch zamestnancov prešli od utorka na dištančnú formu vzdelávania aj žiaci prvého stupňa ZŠ Krosnianska 4. Okrem nich zostáva v karanténe ešte po jednej triede na ZŠ Kežmarská 30, ZŠ Belehradská a ZŠ Gemerská. Na ZŠ Kežmarská 30 majú celý tento týždeň riaditeľské voľno všetci žiaci druhého stupňa. Podľa magistrátu sú dôvodom ochorenia učiteľov, čo však nesúvisí s pandémiou.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Mesto Košice v súčasnosti na svojich školách registruje celkovo deväť žiakov a troch zamestnancov s pozitívnymi testami na nový koronavírus. V karanténe je okrem uvedených tried aj ďalších 17 osôb z radov žiakov a zamestnancov škôl, u ktorých došlo zväčša ku kontaktu s pozitívne testovanými rodinnými príslušníkmi.

Viac o téme: Základná školaPandémiaZatvorenieKošiceKoronavírusŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu