Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Dobrá správa: Testy zamestnancov ZŠ a MŠ v Záhorskej Bystrici boli negatívne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Testy všetkých zamestnancov základnej školy a materskej školy (ZŠ a MŠ) v Záhorskej Bystrici boli negatívne. Informuje o tom mestská časť Bratislava-Záhorská Bystrica na sociálnej sieti.

Samospráva spresnila, že v pondelok (5. 10.) absolvovali testy všetci pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci školy vrátane zamestnancov firmy, ktorá vydáva v škole a škôlke stravu. "Takisto sme otestovali pracovníkov úradu, tiež s negatívnym výsledkom. Celkovo sa testu podrobilo 124 ľudí," informuje mestská časť.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Dodáva zároveň, že karanténa v škole napriek tomu naďalej trvá v zmysle nariadenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave do 9. októbra. "Deti nastúpia do školy a škôlky v pondelok 12. októbra," dodáva Záhorská Bystrica.

ZŠ a MŠ na Hargašovej ulici v Záhorskej Bystrici je zatvorená od 1. októbra po tom, ako sa 30. septembra potvrdil výskyt ochorenia COVID-19 u jedného zo žiakov ZŠ. Zatvorenie celého zariadenia bolo nevyhnutné vzhľadom na to, že učitelia učia na oboch stupňoch ZŠ a mnohí z nich majú svoje deti v MŠ, rovnako aj žiaci ZŠ majú v materskej škole súrodencov. Škola prešla na dištančné vzdelávanie.

Viac o téme: TestyPandémiaBratislavaZáhorská BystricaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu