Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS v bojnickej nemocnici: Testy potvrdili nákazu u deviatich zamestnancov

Nemocnica s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach
Nemocnica s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

BOJNICE - Nový koronavírus potvrdili testy u deviatich zamestnancov Nemocnice s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach. Ide o technicko-hospodárskych a administratívnych pracovníkov, poskytovanie zdravotnej starostlivosti tak ohrozené nie je. Informoval o tom v stredu námestník liečebno-preventívnej starostlivosti Milan Henčel.

"Zatiaľ sme pretestovali 45 zamestnancov, z toho nám vyšlo deväť pozitívnych. Ešte čakáme na ďalšie výsledky jednotlivých vyšetrení," uviedol Henčel. Chod zdravotníckeho zariadenia v prípade starostlivosti o pacientov podľa neho nie je ohrozený a nemocnica v nej pokračuje ďalej v plnom rozsahu. "Niektoré oddelenia však majú obmedzenú prevádzku plánovaných operácií a plánovaných hospitalizácií, ale zdravotná starostlivosť je zabezpečená," ozrejmil.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Hygienici za utorok (29. 9.) odhalili v okrese Prievidza 21 pozitívnych ľudí na nový koronavírus. Pozitívne testovaných zistili v troch ohniskách. "Okrem technicko-hospodárskeho úseku v nemocnici, kde nejde o zdravotníkov, je to svadba, na ktorej sa zúčastnilo približne 100 ľudí. Tá sa konala už dávnejšie, preto tam končí už inkubačná doba. Ďalší pozitívne testovaní sú dohľadané kontakty," spresnila regionálna hygienička Zuzana Tornócziová. Potvrdila, že v prípade pozitívne testovaných zamestnancov nemocnice hygienici otestovali všetky úzke kontakty a čakajú na výsledky. "Je predpoklad, že ešte zistíme ďalších pozitívnych," dodala.

Dohľadané kontakty

Regionálne úrady včera zaznamenali vo svojej územnej pôsobnosti 567 potvrdených prípadov COVID-19 z 7 350 laboratórnych vyšetrení. Početnejšie prípady hlásili RÚVZ v Bratislave, Humennom, Prievidzi, Dolnom Kubíne, Bardejove, Košiciach a vo Svidníku. Epidemiológovia zabezpečujú potrebné protiepidemické opatrenia.

RÚVZ Humenné: Nejde o nové ohniská nákazy. Ochorenie COVID-19 bolo laboratórne potvrdené medzi úzkymi kontaktmi potvrdených prípadov. Do štatistík sú postupne započítavané aj potvrdené prípady zo zariadenia sociálnych služieb, pričom o celkovej situácii vrátane celkového počtu potvrdených prípadov sme komplexne informovali už včera.

RÚVZ Prievidza: COVID-19 potvrdili u osôb, ktoré sa zúčastnili svadby, a rovnako aj u ich úzkych kontaktov. Ochorenie potvrdili v regióne aj u ďalších úzkych kontaktov, ktoré súvisia s menšími a podchytenými ohniskami nákazy, v niektorých prípadoch sa ešte uskutočňuje epidemiologické vyšetrovanie.

RÚVZ Bardejov: Pokračuje dohľadávanie kontaktov pozitívnych osôb v súvislosti so známym ohniskom nákazy (svadba).

RÚVZ Svidník: Aj v prípade okresov Svidník a Stropkov ide o známe ohnisko nákazy – svadbu. RÚVZ pokračuje v dohľadávaní kontaktov, preto je predpoklad, že počet prípadov môže ešte rásť.

RÚVZ Košice: Zväčša ide o dohľadané kontakty už potvrdených prípadov. COVID-19 bol napríklad potvrdený u osôb, ktoré sa zúčastnili, resp. boli v kontakte s účastníkmi svadieb (ohnisko v Bardejove a iné). Zaznamenané boli aj ochorenia v jednom z podnikov, kde sa zabezpečili potrebné protiepidemické opatrenia, zamestnávateľ postupuje v zmysle vypracovaného krízového plánu. RÚVZ Košice eviduje aj importy zo zahraničia.

RÚVZ Dolný Kubín: Ide o dohľadané kontakty potvrdených prípadov v okresoch Dolný Kubín, Námestovo a Tvrdošín.

RÚVZ Martin: Aj v tomto prípade ide o dohľadané kontakty známych prípadov zo známych ohnísk nákazy.

Viac o téme: TestyNemocnicaZamestnanciBojniceKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu