Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Portál blízky kotlebovcom je opäť v problémoch: Trestné stíhanie! NAKA obvinila Mazurekovho asistenta

NAKA obvinila Jána Pastuszeka. Zobraziť galériu (2)
NAKA obvinila Jána Pastuszeka. (Zdroj: FB/Kulturblog)

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil asistenta poslanca Milana Mazureka a zakladateľa Kulturblogu Jána Pastuszeka zo zločinu rozširovania extrémistického materiálu páchaného po dlhší čas a verejne.

Kulturblog je známy tým, že je úzko spätý so stranou ĽSNS a v ich relácii je pravidelným hosťom odsúdený poslanec Milan Mazurek. Pastuszek je jeho asistentom. Okrem neho sa na Kulturblogu podiaľa študentka Lívia, či Dávid Pavlík, ktorý je ďalším Mazurekovým asistentom. Všetci sú podporovatelia alebo členovia kotlebovcov. 

Facebook bude bojovať proti koronavírusu svojím spôsobom: Chce zakázať zavádzajúce reklamy

Do relácií si pravidelne volajú Ľubomíra Huďa, ktorý je známy z konšpiračného Slobodného vysielača či Infovojny. Pastuszeka, ktorý s Mazurekom Kulturblog založil, obvinili z rozširovania extrémistických materiálov. Okrem moderovania totiž vlastní aj obchod, v ktorom predával tričká s podobizňou Jozefa Tisa a jeho rôznymi heslami. 

O obvinení informoval sám Pastuszek a Kulturblog na sociálnej sieti. "Pred pár dňami nám bolo doručené obvinenie z údajného rozširovania extrémistických materiálov v súvislosti s jedným z tričiek z našej širokej ponuky Jednoznačne to vnímame ako účelový útok na Kulturblog za našu doterajšiu prácu. Jankovi hrozí trest až niekoľko rokov väzenia. My sme však presvedčení, že ide o nezmyselné silené obvinenie, pretože s extrémizmom nemáme nič spoločné,“ tvrdia v Kulturblogu. 

NAKA obvinila Jána Pastuszeka.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Kulturblog)

Pravdou však je, že to nie je prvýkrát, čo majú členovia portálu, ktorý má blízko ku kotlebovcom, opletačky s políciou. Tá niekoľkokrát riešila aj spomínanú študentku Líviu, ktorá napríklad narúšala protesty LGBTI.

Viac o téme: ExtrémizmusĽSNSNAKAKulturblog
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu