Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Polícia zadržala piatich extrémistov za vyhrážanie sa Rómom

(Zdroj: Nový Čas)

KRUPINA - Polícia v piatok v noci zadržala piatich pravicových extrémistov, ktorí slovne útočili na Rómov žijúcich v rodinnom dome v Sebechleboch neďaleko Krupiny.

Mladí muži údajne vykrikovali pod pod vplyvom alkoholu fašistické heslá a vyhrážali sa obyvateľom domu zabitím, informovala dnes ČTK krajská policajná hovorkyňa z Banskej Bystrice Petra Babulicová.

"Zadržané osoby boli umiestnené do cely predbežného zaistenia," uviedla hovorkyňa. Útočníkom vo veku 16 až 25 rokov hrozí za podporu extrémizmu v prípade odsúdenia až trojročný trest. Polícia tiež zistila, že muži mali telá popísané extrémistickými znakmi a pred domom nosili aj zástavu s hákovým krížom.

Proti extrémistom v Krupine polícia zasahovala i pred necelými dvoma týždňami. Štyria skinhedi tam počas silvestrovských osláv napadli ôsmich Rómov a troch z nich zranili. Polícia následne obvinila za útok dvoch Slovákov a jedného Čecha z Havířova, ďalších dvoch občanov ČR obvinila z podpory a propagácie skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu