Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

V pondelok pribudlo 175 nových prípadov! Nové ohniská KORONAVÍRUSU: Ďalšie úmrtie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V pondelok pribudlo na Slovensko 175 nových prípadov, otestovaných bolo takmer 2 700 testov. Oficiálne pribudlo aj ďalšie úmrtie. Informoval o tom rezort zdravotníctva a portál korona.gov.sk.

Na Slovensku v pondelok pribudlo 175 pozitívne testovaných ľudí, urobilo sa 2 664 testov. Celkový počet pozitívne testovaných ľudí v našej krajine doteraz je 6 931, od začiatku vypuknutia ochorenia sa u nás urobilo 416 864 laboratórnych testov. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 3 223.

V pondelok pribudlo 175
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

Najviac prípadov v Bratislave, Ružomberku a Trnave

Pozitívny výsledok testov mali ľudia vyšetrení v okresoch: Bratislava (26), Ružomberok (20), Trnava (20), Trenčín (15), Námestovo (10), Nitra (7), Snina (7), Tvrdošín (7), Senica (6), Skalica (5), Žilina (4), Dunajská Streda (3), Hlohovec (3), Michalovce (3), Nové Mesto nad Váhom (3), Prešov (3), Topoľčany (3).

V pondelok pribudlo 175
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

Po dva prípady boli v okresoch Banská Bystrica, Dolný Kubín, Galanta, Ilava, Košice, Liptovský Mikuláš, Malacky, Pezinok, Piešťany, Poprad a Senec.

Jeden prípad zaznamenali okresy Čadca, Humenné, Levoča, Martin, Myjava, Prievidza, Púchov a Zvolen. Je medzi nimi 96 žien a 79 mužov, sú vo veku od 2 do 91 rokov.

Vyliečilo sa takmer sto ľudí

Vyliečilo sa ďalších 97 ľudí, celkovo sa už zotavilo 3 668 pacientov. V nemocniciach je hospitalizovaných 140 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 115 z nich. Na JIS je 10 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 8 pacientov.

V pondelok pribudlo 175
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

Ďalšie úmrtie

Na Slovensku patológovia včera potvrdili ďalšie úmrtie na pľúcnu formu ochorenia COVID-19. Pacient mal 69 rokov a bol hospitalizovaný vo Fakultnej nemocnici v Prešove. "Zomrel 8. septembra dnes na základe výsledkov pitvy a laboratórnych analýz odborníci absolútne vyhodnotili dôvod - pľúcna forma COVID-19. Oficiálne je tak na Slovensku potvrdených 40 úmrtí na toto ochorenie," informoval včera rezort zdravotníctva. 

V pondelok pribudlo 175
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

Naopak, ako primárna príčina úmrtia sa koronavírus nepotvrdil v už známych prípadoch, a to úmrtie 80-ročnej pacientky v ÚNV Ružomberok (1. 9. 2020), úmrtie 15-ročnej pacientky vo FNsP Nitra (7. 9. 2020) a úmrtie 78-ročného pacienta v NsP Prešov (13. 9. 2020). "V šetrení je od začiatku septembra naďalej najmenej 11 prípadov. Špecialisti hodnotia, či primárnou príčinou úmrtí bolo ochorenie COVID-19. Ide o prípady, kde boli pacienti z nemocníc na celom Slovensku, pred úmrtím pozitívne testovaní na nový koronavírus," dodal rezort. 

Ministerstvo zdravotníctva zdôrazňuje v tomto období mimoriadnu dôležitosť prevencie, ako aj osobnú zodpovednosť. Ak chceme úspešne zvládnuť druhú vlnu pandémie, rozhodujúce je dodržiavanie pravidiel. Veríme, že dokážeme byť disciplinovaní aspoň v primárnom dodržiavaní pravidiel ROR: nosenie Rúšok, dostatočný Odstup a dezinfekcia Rúk. 

Viac o téme: Nové prípadySlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu