Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Premiér v centre pozornosti: Jeho šofér bol infikovaný!

Premiérov šofér bol pozitívne testovaný na koronavírus Zobraziť galériu (2)
Premiérov šofér bol pozitívne testovaný na koronavírus (Zdroj: Topky - Maarty)

BRATISLAVA - Predseda vlády Igor Matovič sa pravdepodobne len tesne vyhol priamemu nebezpečenstvu aktuálnej pandémie koronavírusu. Jeden z jeho blízkych spolupracovníkov bol totiž na ochorenie Covid-19 testovaný pozitívne. Matovič už stihol reagovať.

Informáciu priniesli Aktuality.sk. Jeden z osobných šoférov predsedu vlády Igora Matoviča bol pozitívne testovaný na koronavírus. Pre spomínaný server to dokonca potvrdil aj sám premiér. „Mám informáciu, že jeden z vodičov Úradu na ochranu ústavných činiteľov bol pozitívne testovaný," potvrdil túto informáciu Matovič.

KORONAVÍRUS Premiér v centre
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Žiadne opatrenia neboli nutné

Ten ale vzápätí dodal, že s nikým z týchto ľudí neprišiel osobne do kontaktu, a teda ani s touto konkrétnou osobou. Nemusel teda ísť ani do karantény. „Nemuseli byť preto prijímané žiadne opatrenia a nikto nemusel byť ani testovaný," uzavrel premiér.

Premiér hovoril, že testovaný v minulosti nebol, no zmenilo sa to. "Túto skusenosť mám a už som testovaný bol. Jeden člen tímu bol pozitívne testovaný, no keďže nebol v kontakte ani so mnou ani s kolegami, ostal v domácej izolácii a ďalšie opatrenia neboli potrebné. K tomu, prečo som testovaný bol, desať hodín som bol v jednej miestnosti s istým človekom, ktorý bol pozitívne testovaný. Tu je ten dôkaz, že prečo majú rúška zmysel. Napriek takému dlhému času som bol neskôr testovaný a negatívne," zopakoval na dnešnom brífingu premiér.

Viac o téme: ŠoférIgor MatovičKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu