Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

38-ročná žena napadla v Považskej Bystrici dôchodcu: Obvinenej hrozí až 12 rokov za mrežami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/DPA/Sebastian Gollnow)

POVAŽSKÁ BYSTRICA - Trest odňatia slobody až na 12 rokov hrozí 38-ročnej žene z Považskej Bystrice, ktorá tam mala napadnúť 77-ročného muža a okradnúť ho. Považskobystričanka už čelí obvineniu zo zločinu lúpeže a prečinu výtržníctva, informoval vo štvrtok trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

"Obvinená žena mala pod vplyvom alkoholu v skupine ďalších troch osôb na Tatranskej ulici zakričať na tam prechádzajúceho 77-ročného muža, aby prišiel k nim. Od muža mala žiadať peniaze, ktoré sa mu mala snažiť zobrať z vrecka nohavíc," uviedol Kudlička.

Počas incidentu podľa neho došlo k fyzickému napadnutiu poškodeného, pričom tento mal spadnúť na zem, kde mala obvinená ďalej pokračovať v útoku. "Následne sa malo obvinenej podariť zobrať poškodenému z vrecka nohavíc peňaženku, z ktorej mala vybrať peniaze," doplnil.

Mužovi krádežou vznikla celková škoda vo výške 180 eur a utrpel zranenie s predpokladanou dobou liečby približne päť dní. "Obvinenej v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Vyšetrovateľ spracoval podnet na jej vzatie do väzby," dodal policajný hovorca.

Viac o téme: LúpežNapadnutieVýtržníctvoPolícia Obvinenie Považská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu