Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Dve stredné školy vo Fiľakove a Lučenci prerušili vyučovanie pre COVID-19

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BANSKÁ BYSTRICA – Všetky okresy Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) sú podľa oficiálnych informácií Úradu verejného zdravotníctva SR v zelenej zóne. Najviac aktívnych prípadov ochorenia COVID-19 zaznamenali k 10. septembru okresy Lučenec, Banská Bystrica a Zvolen. V pondelok o tom informovala Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie Úradu BBSK v Banskej Bystrici.

"S ohľadom na počet aktívnych prípadov k celkovému počtu obyvateľov pristúpil BBSK koncom uplynulého týždňa v okrese Lučenec k zvýšeniu ochrany klientov v zariadeniach sociálnych služieb (ZSS). Až do odvolania platí pre ne zákaz návštev, pobyt klientov mimo zariadenia je obmedzený na nevyhnutnú mieru a zvýšená pozornosť je venovaná zdravotnému stavu klientov i zamestnancov v zariadeniach. Sprísnený režim bude platiť až do zlepšenia celkovej pandemickej situácie v okrese," konštatovala Štepáneková.

Podľa Denisy Nincovej, riaditeľky odboru zdravotníctva a sociálnych služieb Úradu BBSK, zákaz návštev v ZSS v pondelok vyhlásil regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) pre okresy Lučenec a Poltár s tým, že zákaz rozšíril aj na zariadenia, ktoré nespadajú do pôsobnosti BBSK.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


"Chceli by sme apelovať na rodinných príslušníkov klientov, aby nariadenia rešpektovali. Žiadame ich o dodržiavanie plánov návštev a pokynov v zariadeniach. Len ak budeme všetci zodpovední a ohľaduplní, budeme mať situáciu naďalej pod kontrolou," zdôraznila Nincová s tým, že v karanténe momentálne nie je žiadne zariadenie sociálnych služieb v pôsobnosti kraja.

Podľa nej Stredná odborná škola vo Fiľakove je v takzvanej červenej zóne a vyučovanie je prerušené do 20. septembra. V domácej izolácii sú do tohto dátumu všetci žiaci, pedagogickí i nepedagogickí zamestnanci školy. Podrobia sa testovaniu podľa pokynov RÚVZ Lučenec.

V takzvanej oranžovej zóne je Stredná priemyselná škola stavebná Oskara Winklera - Winkler Oszkár Építőipari Szakközépiskola v Lučenci, kde je vyučovanie prerušené v jednej triede, tú navštevuje žiak, ktorého rodinní príslušníci boli pozitívne testovaní na COVID-19. Vyučovanie v triede je predbežne prerušené do 16. septembra.

Viac o téme: LučenecKoronavírusFiľakovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu