Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Budaja vydierali pre jeho zdravotný stav: Tvrdí, že to súvisí s biznisom na jeho ministerstve

Minister životného prostredia Ján Budaj Zobraziť galériu (2)
Minister životného prostredia Ján Budaj (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Ministra životného prostredia Jána Budaja (OĽANO) vydierali pre jeho zdravotný stav. Tvrdí, že to súvisí s biznisom, ktorý na základe auditov odhalili na envirorezorte. Informoval o tom v stredu po rokovaní vlády.

Budaj bol podľa vlastných slov pred rokom a pol na operácii, kde mu odstránili cystu z obličiek. V posledných dňoch bol minister zastrašovaný neznámym mužom práve tým, že zverejní jeho zdravotné dokumenty o tejto operácii. Myslí si, že vydierač má dokumenty zo zdravotnej poisťovne, v ktorej je poistený.

"Opakuje sa mi, že dokonca niektoré médiá, ktoré sú s tým istým majiteľom, v ktorej som poisťovni, spojené, respektíve je ich vlastníkom, tak mi kladú tú istú otázku tým istým spôsobom ako neznámy vydierač," hovorí šéf envirorezortu. Dodal, že v súčasnosti sa cíti zdravý a odolný čeliť zastrašovaniu.

Budaja vydierali pre jeho
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Na Ministerstve životného prostredia (MŽP) SR momentálne prebieha vyšetrovanie káuz, ktoré vedú k vplyvným oligarchickým skupinám. Menovať ich však Budaj nechcel. Deklaroval, že ak to bude možné, všetky praktiky k biznisom zverejní.

"Aj v týchto dňoch vrcholí interné vyšetrovanie, v ktorom spolupracujem s orgánmi k tomu povolanými a snažím sa odhaliť, či na ministerstve nie sú jadrá korupcie, ktoré by sa snažili pokračovať v nezákonnej činnosti," povedal Budaj.

Viac o téme: VydieranieSlovenskoJán BudajMinisterstvo životného prostrediaOĽaNO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu