Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

AKTUÁLNE Pravda o hlasovaní v kauze vraždy Kuciaka: Prehovorila predsedníčka senátu

(Zdroj: Topky/Maarty)

PEZINOK - Tretieho septembra celé Slovensko zaskočil verdikt Špecializovaného trestného súdu v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, ktorým senát pod vedením sudkyne Ruženy Sabovej oslobodil Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú spod obžaloby.

Rozsudok v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka

Vypočujte si celý ROZSUDOK v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej (Zdroj: Topky/Maarty)

Nevinní - tak znel rozsudok v prípade Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka. Podľa odôvodnenia to neznamená, že skutok objednávky vraždy nespáchali, ale že neexistuje dostatočné množstvo dôkazov na to, aby ich senát odsúdil. 

Slovensko v šoku! To najdôležitejšie zo súdu s Kočnerom: Bombový poplach aj Zsuzsovej 5 minút slobody

DenníkN vtedy zverejnil, že sudkyňa a predsedníčka senátu Ružena Sabová, bola prehlasovaná ďalšími dvomi člennmi senátu Rastislavom Stierankom a Ivanom Matelom. To teraz Sabová poprela prostredníctvom šéfa Špecializovaného trestného súdu Jána Hrubalu. 

"Predsedníčka senátu JUDr. Ružena Sabová mi dňa 07.09.2020 oznámila, že „medializované informácie o hlasovaní sudcov o rozsudku, ktorý bol vyhlásený dňa 03.09.2020, sú nepravdivé," oznámil Hrubala.  

"Zároveň ma požiadala, aby som „zamedzil šíreniu nepravdivých správ zo súdneho spisu“. Zdôrazňujem, že výsledky hlasovania o rozsudku v trestných veciach sú zo zákona tajné. Špekulácie niektorých médií o tom, kto ako hlasoval, výrazne a bez opory v zákone zasahujú do osobného i profesijného života dotknutých sudcov. Žiadam preto médiá, aby sa zdržali ďalšieho šírenia ničím nepodložených tvrdení," dodal Hrubala. 

Viac o téme: VraždaObžalovaníPojednávaniaSúd Ján KuciakMartina KušnírováMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu