Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Horskí záchranári mali rušno: Pomáhali mužovi po páde na bicykli aj českej turistke

Mužovi pomáhali jeho kamarát lekár, ako i horskí záchranári a posádka rýchlej lekárskej pomoci (RLP). Zobraziť galériu (5)
Mužovi pomáhali jeho kamarát lekár, ako i horskí záchranári a posádka rýchlej lekárskej pomoci (RLP). (Zdroj: Facebook/HZS)

MARTIN - Hlbokú bodnú ranu v oblasti stehna s masívnym krvácaním utrpel v sobotu popoludní po páde na Martinských holiach cyklista. Mužovi pomáhali jeho kamarát lekár, ako i horskí záchranári a posádka rýchlej lekárskej pomoci (RLP).

Obe skupiny záchranárov prišli k zranenému v krátkom časovom slede. Po ošetrení posádkou RLP ho na nosidlách horskí záchranári transportovali k sanitke RLP, ktorá ho previezla do nemocnice v Martine.

Mužovi pomáhali jeho kamarát
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/HZS)

Horská záchranná služba (HZS) pomáhala v sobotu i dvom ženám, ktoré sa poranili počas kolobežkovania. Mnohopočetné poranenia v tvárovej oblasti a pravdepodobne aj otras mozgu utrpela po páde na kolobežke v hornej časti trate Košariská vo Veľkej Rači-Oščadnici 24-ročná Slovenka. Po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti ju horskí záchranári terénnym automobilom zviezli na parkovisko na Dedovke a odovzdali posádke rýchlej zdravotnej pomoci.

V Žiarskej doline si zase po páde na kolobežke spôsobila úraz predkolenia 44-ročná Poľka. Prvú pomoc jej poskytol dobrovoľný záchranár HZS z Veľkej Fatry, ktorý sa náhodou nachádzal na mieste. Následne ju záchranári transportovali terénnym automobilom na parkovisko v ústí Žiarskej doliny, odkiaľ už pokračovala samostatne.  O zásahoch informovala HZS na svojej internetovej stránke.

Na vrchole Suchého si pravdepodobne zlomila členok česká turistka

Pravdepodobne zlomeninu členka utrpela v sobotu dopoludnia na vrchole Suchého 24-ročná česká turistka. Žene pomáhali horskí záchranári z Malej Fatry. Turistke po príchode na miesto záchranári poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie a zranenú končatinu jej zafixovali.

Turistke po príchode na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/HZS)

Následne ju na nosidlách transportovali na Chatu pod Suchým a odtiaľ terénnym automobilom do Varína, kde si ju prevzala posádka rýchlej zdravotnej pomoci (RZP), s ktorou pokračovala do nemocnice v Žiline. 

Turistke po príchode na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/HZS)

Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) pomáhali v sobotu i turistom vo Veľkej Fatre. Zasahovali pri úraze sedemročného chlapca, ktorý na Donovaloch spadol zo schodov. Po vyšetrení ho odovzdali posádke RZP, ktorá ho previezla do nemocnice v Banskej Bystrici.

Popoludní zase zasahovali v chatovej oblasti v blízkosti Piatrovej, kde si pri orezávaní stromov pádom z rebríka privodil úraz predkolenia 37-ročný muž. Po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti a zafixovaní zranenej končatiny ho terénnym automobilom transportovali do martinskej nemocnice. O zásahoch informovala HZS na svojej internetovej stránke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu