Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Menia sa pravidlá: Na toto si dajte pozor pri prejazde Rakúskom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

BRATISLAVA - Pri prejazde cez Rakúsko potrebujú Slováci nové tlačivo o tranzite. Ide o aktuálne nariadenie ministra zdravotníctva Rakúskej republiky. Rakúske orgány odporúčajú mať tlačivo vypísané a vytlačené, aby sa predišlo kolónam na hraničných priechodoch. Informovala o tom Michaela Paulenová z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR.

Na slovensko-rakúskych hraniciach sa v určitých časových intervaloch vykonávajú aj zdravotné kontroly, a to merania telesnej teploty. Na vstupe do Rakúska teda môže dochádzať k zdržaniu, podotkla Paulenová. "Vstup do Rakúska zo Slovenskej republiky pre občanov SR je v týchto dňoch možný bez ďalších obmedzení s výnimkou zdržania na cestách kvôli kontrolám," dodala.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V súvislosti s novým nariadením dokladovať prejazd tlačivom o tranzite, sa cez víkend tvorili rozsiahle kolóny. Cestujúci čakali 10 až 14 hodín, hovorí Paulenová. Najhoršia situácia bola podľa nej v noci zo soboty (22. 8.) na nedeľu (23. 8.), kedy bolo zdržanie spôsobené vypĺňaním tlačiva o vstupe na územie Rakúska. "V nedeľu sa situácia zlepšila, boli vykonávané iba náhodné kontroly. Minister zdravotníctva Rakúska uviedol, že prišlo k nesprávnej interpretácii nariadenia, kde nie je uvedená povinnosť kontrolovať každú prichádzajúcu osobu alebo vozidlo," priblížila Paulenová.

Viac o téme: HranicePravidláPrejazdRakúskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu