Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

KORONAVÍRUS Ústredný krízový štáb zasadne v utorok: Rokovať má aj o podnetoch športovcov

Marek Krajčí
Marek Krajčí (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, )

BRATISLAVA - Ústredný krízový štáb zasadne v utorok (25. 8.) na Úrade vlády SR. Zaoberať sa bude aktuálnou situáciou v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 na Slovensku. Uviedla to Michaela Paulenová z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR.

Ústredný krízový štáb má rokovať aj o podnetoch športovcov týkajúcich sa protipandemických opatrení. Hlavný hygienik SR Ján Mikas o tom informoval po pondelkovom zasadnutí so splnomocnencom vlády SR pre mládež a šport Karolom Kučerom, štátnym tajomníkom Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivanom Husárom a jednotlivými športovými zväzmi na Slovensku či organizátormi maratónov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

September bude podľa hlavného hygienika špecifický mesiac, pretože môže napovedať, aký bude mať pandémia nového koronavírusu na Slovensku ďalší vývoj. Poukázal pritom na návrat ľudí z dovoleniek, zamestnancov do zamestnania a detí či študentov do škôl.

Ako skonštatoval Mikas, prípady pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19 na Slovensku pribúdajú. "Čísla sa zväčšujú, nie sú to tie hodnoty, na ktoré sme boli zvyknutí," poznamenal. V nedeľu (23. 8.) Slovensko zaznamenalo 68 nakazených novým koronavírusom, ich doterajší celkový počet stúpol na 3424. Desiatky nakazených pribúdali denne aj minulý týždeň.

Viac o téme: PandémiaZasadnutieBratislavaSlovenskoKoronavírusÚstredný krízový štáb
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu