Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polícia obvinila záchranára z Prešova: V pracovnej dobe nafúkal viac ako 3,5 promile

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PREŠOV - Z trestného činu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky polícia obvinila 46-ročného muža bývajúceho v Prešove. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, muž, ktorý pracuje v jednej zo záchranných zložiek, vykonával svoje zamestnanie pod vplyvom alkoholu.

Ako povedala, policajná hliadka v pondelok (17. 8.) pár minút pred polnocou muža podrobila dychovej skúške, ktorej výsledok bol pozitívny. Namerali mu hodnotu 3,42 promile. Opakovaná dychová skúška dosiahla ešte vyššiu hodnotu 3,69 promile.

"Muž svojím nezodpovedným konaním vykonával svoje zamestnanie v stave, v ktorom je vplyv návykovej látky obzvlášť nebezpečný a mohol tak ohroziť život alebo zdravie ľudí," uviedla Ligdayová s tým, že muža zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia.

Okresný vyšetrovateľ na obvineného spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby. Vzhľadom na závažnosť a prípadné dôsledky nezákonného konania mu v prípade preukázania viny hrozí podľa Ligdayovej trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

Viac o téme: AlkoholPrácaZáchranárPolícia Prešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu