Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Mladík zrazil 15-ročné dievča: Z miesta nehody ušiel, úradoval alkohol

Opitý vodič zrazil 15-ročné dievča. Z miesta nehody ušiel. Zobraziť galériu (3)
Opitý vodič zrazil 15-ročné dievča. Z miesta nehody ušiel. (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

BANSKÁ BYSTRICA – Mladý 22-ročný vodič vozidla Mercedes Benz A200 zrazil na banskobystrickom sídlisku Fončorda 15-ročné dievča. Bol opitý a z miesta nehody ušiel. Je už v rukách polície. Informovala o tom v pondelok na sociálnej sieti banskobystrická krajská polícia.

"Po predchádzajúcom požití alkoholu viedol vozidlo v smere od centra mesta do časti Fončorda, pričom na Ulici kapitána Nálepku nedal na priechode pre chodcov prednosť 15-ročnej chodkyni, dievčinu po náraze vymrštilo na kapotu vozidla, následne padla na cestu a utrpela ťažké zranenia. Vodič nezastavil, neposkytol jej pomoc a z miesta nehody ušiel," uvádza polícia.

Opitý vodič zrazil 15-ročné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

V krátkom čase ho policajti vypátrali. Pri dychovej skúške na alkohol mu namerali viac ako dve promile. Pre podozrenie z požitia inej návykovej látky ho vyzvali na odber biologického materiálu. Predbežným skríningovým vyšetrením zistili v jeho organizme pozitívny nález látok extáza, marihuana, kokain, metamfetamín.

Opitý vodič zrazil 15-ročné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

"Zarážajúce však je, že tento skutok spáchal napriek tomu, že za obdobný čin, ktorý spáchal pod vplyvom návykovej látky, mal už v predchádzajúcom období zákaz vedenia motorových vozidiel. V súvislosti s udalosťou polícia začala trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a neposkytnutia pomoci," dodáva polícia na facebooku.

Viac o téme: AlkoholNehodaMužPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu