Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Veľké opatrenia na súde v Žiline! Sudkyňa sa nakazila KORONAVÍRUSOM: Zrušené pojednávania

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

ŽILINA - Na Okresnom súde v Žiline príjímajú prísne opatrenia. Časť zamestnancov ostane pracovať z domu a pri vstupe do budovy sa bude merať teplota. Sudkyňa trestného úseku mala totiž pozitívny test na koronavírus.

Podľa našich informácií sa koronavírusom infikovala aj prokurátorka, ktorá bola na rovnakom pojednávaní ako poztívna sudkyňa. Predseda Okresného súdu Jaroslav Macek preto všetkým zamestnancom poslal inštrukcie, podľa ktorých majú ostať pracovať z domu. 

KORONAVÍRUS na súde v Žiline! Pozitívna je sudkyňa aj prokurátorka: Boli spolu na pojednávaní

"Sudcom všetkých úsekov súdu, okrem sudcu, ktorý má nariadenú služobnú pohotovosť a štátnym zamestnancom RP 2020 na trestnom oddelení, okrem asistentky, ktorá má nariadenú služobnú pohotovosť, sa od 07.08. 2020 nariaďuje práca v domácom prostredú "home office" v rozsahu 5 pracovných dní v týždni - do odvolania," znie nariadenie Maceka.

Podľa hovorkyne Anny Dudovej Záborskej poskytlisúčinnosť Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva s vypracovaním zoznamu kontaktov sudkyne a zoznamu zamestnancov a sudcov, ktorí budú testovaní.

"Rovnako sme vypracovali zoznam osôb, ktoré boli na pojednávaniach tejto sudkyne. V budove súdu práve prebieha dezinfekcia. Sudcom a zmestnancom dotknutého úseku bol nariadený home office. Sudcom predseda súdu doporučil zvážiť zrušenie pojednávaní. Chod súdu bude zabezpečený. Podateľňa, obchodný register, RPVS budú fungovať," povedala pre Topky Záborská.

Koronavírus nie je na ústupe

Za posledné dni pribudli na Slovensku viaceré ohniská koronavírus, ako aj veľké počty infikovaných. Opatrenia sa však zatiaľ sprísňovať nebudú, pretože podľa Úradu verejného zdravotníctva sú infikovaní podchytení. 

Posledný týždeň pribudli aj dve úmrtie v súvislosti s koronavírusom. Ide o pacientov vo vyššom veku. Na Slovensku sa doteraz vykonalo 274 795 laboratórnych testov na nový koronavírus, celkový počet pozitívny prípadov doteraz je na čísle 2 523. Hodnota kĺzavého mediánu je 43. Počet aktívnych prípadov k dnešnému dňu je 646. Ministerstvo zdravotníctva pozorne sleduje epidemiologickú situáciu, sú pripravení operatívne reagovať v súčinnosti s hlavným hygienikom a ďalšími odborníkmi.

Viac o téme: SudkyňaProkurátorkaSúd ŽilinaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu