Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Osem rokov na úteku, raj na zemi jej skazili lovci lebiek! FOTO Odhalili tvár slovenskej kriminálničky

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Polícia SR)

BRATISLAVA/MELLIEHA - Koncom júla maltská polícia informovala o zadržaní hľadanej Slovenky na ich území. Na kriminálničku bol vydaný európsky zatýkací rozkaz. Putá jej nasadili u nej doma, zdržiavala sa v meste Mellieħa. O koho presne išlo? Tu sú podrobnosti.

Prečítajte si aj: Malta hlási úlovok zo Slovenska: Kriminálnička skončila v putách! Temná minulosť v našich končinách

Bolo známe, že 49-ročná Slovenka sa dopustila ekonomických trestných činov v našich končinách. Na Malte zrejme našla vytúžený úkryt. Žila tu a pracovala. Až kým ju nedobehla spravodlivosť. 

Vypátrali ju lovci lebiek

Slovenská polícia priblížila, že Miriam Salingerová bola na úteku dlhých osem rokov. Skrývala sa od roku 2012. Príslušníci oddelenia cieľového pátrania úradu kriminálnej polície PPZ prezývaní verejnosťou „lovci lebiek“ však získali informácie o jej pobyte. 

Osem rokov na úteku,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Polícia SR)

Práve v roku 2012 bola Slovenka právoplatne odsúdená za pokračovací trestný čin skrátenia dane spáchaného formou spolupáchateľstva v jednočinnom súbehu s trestným činom neodvedenia dane a poistného spáchaného formou spolupáchateľstva v celkovej výške viac ako 210-tisíc eur.

"Slovenskí policajti poslali svojim maltským kolegom získané poznatky, ktoré viedli k zatknutiu hľadanej ženy koncom júla. V blízkej budúcnosti bude vydaná na Slovensko za účelom odpykania si trojročného pobytu vo väzení," doplnila polícia s tým, že aj keď nejde o vysoký trest, v prípade Salingerovej existuje potenciál na získanie informácií o oveľa závažnejšej trestnej činnosti.

Viac o téme: ZadržanieSlovenkaMalta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu