Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Deti na druhom stupni ZŠ sa pravdepodobne od septembra 2021 budú môcť vzdelávať aj doma

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR chce, aby sa žiaci na druhom stupni základných škôl (ZŠ) mohli vzdelávať aj doma od septembra 2021. Potvrdil to odbor komunikácie a protokolu rezortu školstva.

Zákon o výchove a vzdelávaní, známy ako školský zákon, v súčasnosti povoľuje individuálne vzdelávanie detí len na prvom stupni ZŠ. "Neevidujeme štatisticky žiadosti o individuálne vzdelávanie žiakov na druhom stupni ZŠ, ale vieme z praxe, že o takúto formu vzdelávania je zo strany zákonných zástupcov záujem," poznamenal rezort školstva.

Ako ďalej tvrdí ministerstvo školstva, následkom toho je, že deti, ktoré sa na prvom stupni vzdelávajú doma, sa pri prestupe na druhý stupeň prihlasujú do českých škôl. "Tie im totiž, na rozdiel od slovenských, tento typ vzdelávania umožňujú," poznamenalo ministerstvo školstva s tým, že touto možnosťou sa preto bude zaoberať. Ako doplnili z rezortu, ak všetko pôjde, ako má, žiaci na druhom stupni ZŠ by sa mohli vzdelávať aj doma od septembra 2021.

Viac o téme: DomáceMožnosťVzdelávanieŠkolstvoZákladné školy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu