Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Namiesto karantény išiel do krčmy: Teraz dostal nepodmienečný trest

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

PRIEVIDZA - Nepodmienečný trest odňatia slobody na šesť mesiacov dostal muž z okresu Prievidza, ktorý sa ešte v marci počas nariadenej karantény vyhrážal svojej rodine zabitím. V tomto konaní pokračoval aj po príchode policajtov. Na vine a treste za prečin nebezpečného vyhrážania a prečin útoku na verejného činiteľa sa dohodol s prokurátorom. Prípadom sa v pondelok zaoberal Okresný súd v Prievidzi.

Prípad sa stal ešte 19. marca tohto roka, a to počas toho, ako mal muž dodržiavať karanténu, keďže sa 13. marca vrátil z Francúzska, informoval hovorca súdov v Trenčianskom kraji Roman Tarabus. "Pod vplyvom alkoholu, potom, čo muž prišiel zvonku, rozbil päsťou sklenenú výplň na vchodových dverách rodinného domu. Následne sa vyhrážal svojej matke, na ktorú chcel zaútočiť, v čomu mu jeho brat zabránil a držal ho na zemi," uviedol Tarabus.

Muž po príchode policajnej hliadky podľa neho stále vykrikoval na svoju matku a svojho brata, že ich zabije, a to aj po vyzvaní policajtov, aby od tohto konania upustil. "Po použití donucovacích prostriedkov policajnou hliadkou sa začal vyhrážať zabitím aj policajtom. Počas toho stále pľul na oboch členov hliadky, na matku a brata, popri čom vykrikoval, aby sa všetci nakazili koronavírusom," doplnil.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Poškodení policajti neutrpeli žiadne poranenia vyžadujúce si lekárske ošetrenie. Muž vo vyhrážkach zabitím pokračoval aj po naložení do vozidla rýchlej zdravotnej pomoci. "To vzbudilo u matky a brata dôvodnú obavu, že svoje vyhrážky aj uskutoční a obaja mali strach o svoje životy a zdravie," ozrejmil Tarabus.

Obvinený muž sa s prokurátorom dohodol na nepodmienečnom treste odňatia slobody v trvaní šesť mesiacov so zaradením na výkon trestu do ústavu s minimálnym stupňom stráženia, dodal hovorca súdov.

Viac o téme: TrestPorušenieVyhrážkyKaranténaPolícia Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu