Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hrozné správy z Myjavy! Po oslave narodenín hlásia nakazených, zabávalo sa tu 60 hostí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Vincent Thian)

MYJAVA - Okres Myjava hlási za štvrtok najviac nových prípadov nákazy koronavírusom. Evidujú tu ďalších ôsmich infikovaných. Odkiaľ sa však ochorenie začalo šíriť? Všetko smeruje k rodinnej oslave 40. narodenín, ktorej sa zúčastnilo až 60 ľudí.

Nielen oni, ale aj ich blízki sú teraz v ohrození. Celkovo sa zatiaľ COVID-19 potvrdil až u 20 z pozvaných hostí. Správu priniesla televízia Markíza. 

Medzi prvými potvrdenými prípadmi má byť aj samotný oslávenec. Informovala o tom riaditeľka trenčianskeho regionálneho úradu verejného zdravotníctva Ľudmila Bučková. "Najskôr bolo potvrdených sedem infikovaných a po epidemiologickom šetrení pribudlo ďalších 13," ujasnila Bučková.

Prečítajte si aj: KORONAVÍRUS stále neustupuje! Čísla sa nemenia, pribudlo takmer 30 nových prípadov

Je však možné, že počet infikovaných ešte nie je konečný. Testom sa budú musieť podrobiť aj blízke kontakty pozitívnych pacientov. Bučková tiež dodala, že epidemiologické šetrenie pokračuje aj v rámci nových pozitívnych prípadov. "Dúfame, že sa noví pacienti nepotvrdia," uzavrela.

Na Slovensku vo štvrtok pribudlo 29 prípadov nákazy novým koronavírusom."Pozitívne testovaní boli vyšetrení v okresoch Myjava (8), Bratislava (7), Prešov (3), Nové Zámky (2), Poprad (1), Kežmarok (1), Galanta (1), Považská Bystrica (1), Bánovce nad Bebravou (1), Malacky (1), Komárno (1), Trnava (1) a Michalovce (1)," oznámilo Ministerstvo zdravotníctva SR na sociálnej sieti. Ide o 15 mužov a 14 žien, sú vo veku od dvoch do 74 rokov.

Okresy, v ktorých pribudli
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

Viac o téme: OslavaMyjavaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu