Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Boj proti KORONAVÍRUSU pokračuje: Slovensko poskytne humanitárnu pomoc pre Keňu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Ministerstvo vnútra SR)

BRATISLAVA – Slovenská republika vypraví z Letiska Milana Rastislava Štefánika v Bratislave v piatok (24. 7.) o 10.00 h materiálnu humanitárnu pomoc pre Keňu na podporu boja proti pandémii nového koronavírusu. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.

"Poskytnutých bude 50.000 kusov diagnostických testov na detekciu SARS-CoV-2 vyvinutých slovenskou spoločnosťou MultiplexDX, PCR termocykler, 1800 litrov dezinfekčného koncentrátu od firmy Mikrochem, 20.000 kusov respirátorov typu FFP2, obuv a šatstvo," spresnil tlačový odbor rezortu diplomacie s tým, že poskytnutie humanitárnej pomoci je úzko koordinované s Ministerstvom vnútra (MV) SR a bude taktiež zaregistrované v Koordinačnom centre Európskej únie pre reakcie na núdzové situácie (ERCC), ktoré uhradí značnú časť prepravných nákladov SR.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Spiatočný let bude podľa tlačového odboru MZVaEZ SR využitý na repatriáciu slovenských občanov a občanov iných členských krajín Európskej únie. Pomoc bude z letiska vypravená za účasti štátnej tajomníčky rezortu diplomacie Ingrid Brockovej, štátneho tajomníka rezortu vnútra a zástupcu veľvyslanectva Kenskej republiky vo Viedni.

Viac o téme: PodporaLetiskoHumanitárna pomocKeňaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu