Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Podpálené auta v Košiciach: Škoda za desiatky tisíc, polícia už pyromana dolapila

Polícia zadržala Košičana, ktorý podpálil niekoľko áut Zobraziť galériu (3)
Polícia zadržala Košičana, ktorý podpálil niekoľko áut (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

KOŠICE - Niekoľko áut zhorelo v košickej mestskej časti Dargovských hrdinov, podpálil ich 19-ročný Košičan. Ako informoval Jaroslav Ličák z Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach, priznal sa k podpaľačstvu aj spred dvoch týždňov. Požiarom bola majiteľom spôsobená škoda vo výške 19.500 eur.

V pondelok okolo 3.00 h horeli dve autá na Bielocerkevskej ulici. „Policajné hliadky po príchode na miesto zistili, že došlo k požiaru dvoch motorových vozidiel značky Toyota Auris a Volkswagen Sharan, i k poškodeniu sálavým teplom ďalších dvoch motorových vozidiel,“ spresnil Ličák.

Polícia zadržala Košičana, ktorý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

Hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) v rámci pátrania po páchateľovi spozorovali osobu na Hlinkovej ulici. Keď zbadala policajné auto, zrýchlila krok a následne sa snažila o útek. Policajti ju dostihli a mladík sa napokon k činu priznal. „Opísal, ako autá polial benzínom a podpálil, dokonca aj to, kam vyhodil zapaľovač a rukavice, ktoré pri čine použil,“ povedal Ličák.

Polícia zadržala Košičana, ktorý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

Priznal sa aj k tomu, že na rovnakej ulici podpálil vozidlo značky Škoda pred dvoma týždňami. V prvom prípade začala polícia trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci. V druhom prípade s podozrivým vykonáva procesné úkony smerujúce k začatiu trestného stíhania.

Viac o téme: AutoPodpáleniePyromanPolícia Košice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu