Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Tak tomu sa povie nezodpovednosť! Ulicami Bratislavy sa rútil ožratý muž na e-kolobežke

Policajti mu v dychu namerali 2,04 promile alkoholu Zobraziť galériu (2)
Policajti mu v dychu namerali 2,04 promile alkoholu (Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Bratislavskí dopravní policajti vyšetrujú dopravnú nehodu, ku ktorej došlo v sobotu 11. júla v mestskej časti Petržalka. V hlavnej úlohe bol kolobežkár, ktorý sa pred jazdou posilnil alkoholom. A poriadne si zavaril! Hrozí mu mastná pokuta.

Podľa doterajších informácií 44–ročný muž viedol elektrickú kolobežku po chodníku na Romanovej ulici, pričom sa jej vedeniu plne nevenoval, stratil rovnováhu, spadol na zem a utrpel zranenie, ktoré mu na mieste ošetrili privolaní záchranári. 

Tak tomu sa povie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj)

Policajti mu v dychu namerali 2,04 promile alkoholu. Informujú o tom bratislavskí policajti na sociálnej sieti. Za nezodpovedné konanie môže byť mužovi uložená pokuta až do výšky 800 eur. Našťastie však nikoho iného nezranil.

Na alkohol zabudnite

Policajti upozorňujú, že osoby na elektrickej kolobežke nie sú považované za chodcov, ale za vodičov nemotorového vozidla poháňaného ľudskou silou a pomocným motorčekom. Vodiči elektrických kolobežiek preto nesmú byť pod vplyvom alkoholu. Úplný zákaz požitia alkoholu neplatí iba v prípade jazdy v obci či meste, alebo na ceste vyhradenej pre cyklistov.

"Aj v tomto prípade však nesmie hodnota alkoholu v krvi presiahnuť 0,5 promile," uviedla polícia. "Aj na elektrických kolobežkách je potrebné dodržiavať všetky pravidlá cestnej premávky. Jazdite s rozumom a rešpektom k svojmu okoliu," pripomínajú policajti.

Viac o téme: NehodaKolobežkaPolícia Promile
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu