Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Výsledky prvých testov na KORONAVÍRUS u zamestnancov CSS v Prešove sú negatívne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PREŠOV - Výsledky PCR testov u 63 zamestnancov Centra sociálnych služieb (CSS) Vita Vitalis na Volgogradskej ulici v Prešove sú negatívne. Informovala o tom hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Daša Jeleňová s tým, že v karanténe zostávajú do ďalšieho opakovaného kontrolného testovania, realizovať ho majú v druhej polovici budúceho týždňa.

V piatok ráno odobrali vzorky aj u všetkých 112 klientov tohto zariadenia, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK. Na výsledky virologického vyšetrenia čakajú. Zároveň otestovali aj 42 zamestnancov, ktorí sú v domácej karanténe. „Stav zamestnancov, ako aj prijímateľov je pravidelne monitorovaný, momentálne je situácia pokojná. Zariadenie sa riadi krízovým plánom, dodržiavajú sa všetky sprísnené režimy a protiepidemiologické nariadenia,“ uviedla.

Jeleňová spresnila, že dočasne pozastavili poskytovanie sociálnej služby ambulantnou formou, platí zákaz vychádzok, návštev a zabezpečená je aj zvýšená dezinfekcia či dostatočný počet ochranných osobných pracovných prostriedkov.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Klienti centra a viacero zamestnancov sú v karanténe po tom, ako v ňom uplynulý týždeň ordinoval lekár a jeho zdravotná sestra, ktorí boli pozitívne testovaní na nový koronavírus. V stredu (8. 7.) zabezpečili rýchlotesty pre tých prijímateľov a zamestnancov, ktorí boli alebo s nimi mohli prísť do styku. Všetky výsledky boli negatívne.

Viac o téme: TestovaniePrešovKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu