Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Polícia zadržala auto s nelegálnymi migrantmi: Vodičovi z Ukrajiny hrozí vysoký trest

Policajná hliadka zadržala auto s nelegálnymi migrantmi
Policajná hliadka zadržala auto s nelegálnymi migrantmi (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Policajná hliadka v bratislavských Rusovciach zadržala v piatok ráno auto s nelegálnymi migrantmi. Vozidlo prešlo na územie Slovenska cez starý hraničný priechod Rusovce - Rajka.

"Keď vodič vozidla spozoroval za hranicou policajnú hliadku, pokúšal sa vozidlom vrátiť späť do Maďarska, pričom jeho manéver mu nevyšiel a zišiel mimo cesty," informujú policajti na sociálnej sieti. Následne mali z vozidla okrem vodiča vystúpiť aj štyria cudzinci, ktorí sa pokúšali uniknúť, avšak policajti všetkých zadržali. Zistili, že ide o štyroch občanov Sýrie a jedného občana Ukrajiny.

Prípad podozrenia na prevádzačstvo prevzal vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru, ktorý zistil, že nelegálni migranti nemali oprávnenie na vstup na územie Slovenska a vodič ich za zatiaľ nezistenú finančnú odmenu mal previezť do niektorej z krajín západnej Európy.

Pre realizovanie procesných úkonov momentálne polícia nemôže poskytnúť bližšie informácie. "V prípade preukázania trestného činu prevádzačstva vodičovi, občanovi Ukrajiny, hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov," uviedli policajti. Doplnili, že aktuálne riešia tiež prevoz 28 migrantov v dodávke z východného Slovenska, o čom majú priniesť viac informácií neskôr.

Polícia zasahovala aj v Bardejovskej Novej Vsi

Polícia zadržala v Bardejovskej Novej Vsi v piatok 21 migrantov. Okrem nich sa neskôr podarilo vypátrať a zadržať ďalších sedem ľudí. Ako o tom informuje polícia na sociálnej sieti, príslušník diaľničného oddelenia Policajného zboru v Prešove nahlásil na číslo 158 informáciu, ktorú mu poskytol jeho kamarát, že na Chmeľovskom kopci na odpočívadle nastupuje do dodávky približne 20 cudzincov, pravdepodobne nelegálnych migrantov. Dodávka vyrazila smerom na Svidník. Po vozidle okamžite vyhlásili pátranie.

"Hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky vozidlo zastavila v Bardejovskej Novej Vsi, kde sa zistilo, že sa vo vozidle nachádza 21 ľudí a vodič. Osoby boli odovzdané mobilnej zásahovej jednotke cudzineckej polície. Pátracia akcia pokračovala aj naďalej, lebo bol predpoklad, že do dodávky nenastúpili všetci. Vypátraných bolo ďalších sedem osôb a taktiež odovzdaných spomínanej mobilnej jednotke," uvádza polícia na sociálnej sieti. Prípad prevzal vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii.

Viac o téme: Polícia MigrantiSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu